Излиза ли Кристиано Роналдо срещу Байерн?

снимка: Guliver/Getty Images

Късен фитнес тест ще определи дали голямата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо ще излезе срещу Байерн в първи 1/2-финал от Шампионската лига утре вечер.

"Кралския клуб" приема носителя на трофея на своя "Сантяго Бернабеу", а ситуацията с кавалера на Златната топка е по-деликатна от обичайното.

Португалецът лекува травма в бедрото от няколко седмици насам, макар и вече подновявайки пълноценни тренировки със своите съотборници. Наставникът Карло Анчелоти от своя страна посочи, че нападателят ще бъде съхранен, ако съществува и най-малък риск за възобновяване на контузията му.

"Днес Кристиано тренира нормално, като подготовката му бе добра и в последните няколко дни. Утре той ще премине допълнителни тестове, преди да вземем решение. Ако всички са на мнение, че той може да играе, то би било естествено той да излезе на терена. Сигурен съм, че Кристиано ще ни помогне утре вечер, но тепърва ще решаваме", посочи Карлето.

"Ако има какъвто и да е риск от повтаряне на контузията, Роналдо няма да играе. Не трябва да забравяме, че има и втори мач. Може и да успеем да вземем предимство утре вечер, но сблъсъкът ще се реши на реванша в Мюнхен", припомни още наставникът на Реал Мадрид.

Проблеми преди срещата изпитваше и уелският национал Гарет Бейл, който пропусна вчерашната тренировка на тима поради грипни симптоми. Днес обаче британецът се включи в тренировките на "лос меренгес", давайки заявка за титулярно място утре вечер.