Азар не тренира, почти сигурно е аут за Атлетико

снимка: БТА/AP

Белгийската звезда на Челси Еден Азар пропусна днешната тренировка на „сините“ преди утрешното гостуване на Атлетико (Мадрид) на стадион „Висенте Калдерон“ в първи полуфинален мач от Шампионската лига.

Азар получи контузия в прасеца по време на реванша от предишната фаза срещу Пари Сен Жермен и оттогава е пропуснал всички мачове на „сините“. В лагера на Жозе Моуриньо се надяваха белгиеца да се възстанови навреме, за да помогне срещу кандидат-шампиона на Испания.

Фактът, че Азар не тренира със съотборниците си само ден преди сблъсъка в Мадрид от 21:45 часа обаче, подсказва, че офанзивният халф вероятно ще загуби битката с времето. Последният медицински тест преди срещата идва прекалено рано за Азар и асистент-треньорът на Челси Стив Холанд призна, че футболистът по-скоро ще пропусне визитата на Атлетико.

Фернандо Торес може да получи доверието на Жозе Моуриньо, въпреки че през последните седмици рядко излиза на терена и не демонстрира добра кондиция. Давид Луиз и Андре Шюрле вероятно ще се включат в мача срещу Атлетико, независимо от факта, че пропуснаха злощасния двубой със Съндърланд, който на практика прекрати надеждите на „сините“ за титла в Англия.