Отговорът на Симеоне за това ще играе ли Куртоа срещу Челси

снимка: БТА/AP

Една от най-големите дилеми преди началото на полуфиналите в Шампионска лига - дали Тибо Куртоа ще играе срещу Челси, намери своето разрешение.

Както е известно, Атлетико Мадрид ще се изправи срещу лондончани за място на финала в най-комерсиалния клубен турнир, но тъй като белгиецът е собственост на "сините", то неговто участие беше под сериозен въпрос.

Диего Симеоне обаче увери, че никой не му е казвал, че Куртоа не може да играе срещу Челси и белгиецът ще почне като титуляр.

"Никой не ми е казвал, че Куртоа не може да играе. За нас, няма място за притеснения", лаконичен беше по темата аржентинецът.

В договора между двата отбора има клауза, че вратарят не може да играе срещу отбора, който държи правата му, но по правилник Челси нямат право да налагат тази клауза в турнири под егидата на УЕФА.

Според испанските медии, Моуриньо е заплашил Атлетико, че няма да пусне Куртоа в отбора под наем през следващия сезон, но това очевидно не плаши Диего Симеоне, който е уверен, че може да ползва титулярния си вратар.