Бютнер се закани на Робен и Байерн

снимка: manutd.com

Манчестър Юнайтед приема Байерн Мюнхен вторник вечер в „Театъра на мечтите“. Срещата е от ¼ финалите в турнира на Шампионска лига.

Домакините от Англия показаха добра форма в последния си шампионатен мач срещу Астън Вила, след като отбелязаха 4 гола и заслужено взеха 3-те точки след като изоставаха в резултата.

Победата за „червените дяволи“ беше от изключителна важност, предвид сериозния жребий, които им отреди Шампионската лига.

Те ще се изправят срещу баварската „машина“ на Пеп Гуардиола и мнозина смятат, че отбора на Дейвид Мойс е обречен.

Не така обаче смята младия защитник Александър Бютнер, който ще бъде титуляр на мястото на Патрис Евра, заради наказание на французина.

„Гледам само напред. Изиграх две срещи наскоро и се чувствам прекрасно, защото се представих добре срещу Уест Хям и Астън Вила. Голям мач предстои във вторник, но това е огромна възможност за мен да покажа на какво съм способен. Вероятно имам нужда от повече изяви, за да мога да се развия още повече, но се надявам, че след двубоите с Байерн ще имам тази възмоност."

„Знам какви качества притежава Робен, но се чуствам уверен и вярвам, че мога да му се протипоставя. Никога преди това не съм играл срещу него, не съм го и проучвал. Осъзнавам, че той е един от най-добрите в индивидуалните единоборства. Трябва да се фокусирам в играта и да вярвам в собствените си качества. Всички знаем колко добър е Робен, но в големите мачове проличават големите футболисти., “ заяви младата надежда на Манчестър Юнайтед.