Късметът лиши Миланов и компания от точка срещу Сити

снимка: БТА/AP

Георги Миланов изкара пълни 90' на терена срещу Манчестър Сити, но ЦСКА Москва не успя да се пребори с английския колос и допусна поражение с 2:1 у дома в мач от група "A" на Шампионската лига.

 

В 32' ЦСКА изненада своите гости, като Тошич вкара красив гол за 1:0, но до края на полувремето Сити не само изравни в 34' чрез Агуеро, но отново аржентинският стрелец беше точен в 42', за да донесе победата за своите.

 

През втората част резервата Муса раздвижи играта на столични, като дори се разписа в 80', но преди това беше отсъдено спорно нарушение срещу Яя Туре. В последните 10 минути пък домакините не успяха да стигнат до мечтан изравнителен гол.

 

Георги Миланов почна като титуляр и изкара пълни 90 минути на терена срещу английския колос, като особено през първата част беше сред най-добрите на терена. През втората част коефициентът му на полезно действие леко спадна, но продължи да играе силно.

 

Благодарение на победата си пък Сити се нареди еднолично на второ място, като има 6 точки и вече е фаворит за второто място. ЦСКА остава на 3-а позиция с 3 пункта, а лидер е Байерн с 6 и мач по-малко (довечера срещу Виктория Пилзен).

 

Двубоят започна припряно от страна и на двата отбора, най-вече заради окаяното състояние на терена, който криеше какви ли не опасности за играчите на двата тима. Все пак Сити играеше по-добре, но изпусна две добри положения чрез Агуеро и Негредо.

 

Домакините обаче дебнеха своя момент на контраатака и техният момент удари в 32' - тогава дълга топка беше насочена към Хонда, който успя да надскочи Гарсия и изведе Тошич в пеналта. Той успя да чукне топката над Харт и тя се озова във вратата - 1:0 за "армейците".

 

Само 2 минути по-късно обаче ЦСКА се пропука в защита. Силва получи топката отляво на нападението и напредна през защитата. Той центрира към Агуеро, а двама защитници просто изгледаха топката и как аржентинецът вкарва без проблеми за 1:1.

 

Това обаче не беше всички за полувремето, след като натискът на гостите даде резултат и те се разписаха още веднъж. В 42' Навас проби отдясно и намери Негредо в наказателното поле. От своя страна нападателят центрира отлично към Агуеро, който с глава изпревари вратаря и вкара за 2:1.

 

В първите 15 минути на втората част двата отбора си размениха доста интересни атаки, но Думбия изпусна отлична възможност за домакините, докато Агуеро и Силва бяха парирани отлично от Акинфеев.

 

След това обаче темпото падна, като ЦСКА правеше опити за атаки най-вече чрез Тошич, но несполучливо. Георги Миланов, който изигра силно първо полувреме, също се загуби на терена и това повлия на "червените".

 

В 80' се стигна до центриране в наказателното поле, след което последва кинжален удар на Муса и гол, но преди това Туре беше ритнат в главата, а съдията отсъди фаул. Три минути по-късно пък Джеко пропусна да донесе и по-убедителна победа за своите, изпускайки сам срещу Акинфеев.

 

До края на срещата Хонда получи уникална възможност, след като се озова сам срещу Харт, но от 3 метра не успя да преодолее английския национал.