Немската прокоба продължи да властва на "Емирейтс" (ВИДЕО И СНИМКИ)

галерия:

снимка: БТА/AP

В изключително стойностен двубой на "Емирейтс" Борусия Дортмунд излъга по впечатляващ начин Арсенал и стигна до много важна победа с 1:2 срещу лидера в групата. Това е и трета поредна загуба на лондончани у дома от немски противник.

 

Първа кръв в мача пуснаха домакините, като Рамзи сбърка фатално, а Мъхитарян отбеляза за 1:0 в 13'. Четири минути преди края на полувремето, грешка в защитата позволи на Жиру да се разпише за 1:1.

 

През втората част Арсенал натисна сериозно и дори Касорла нацели гредата, но защитата сбърка фатално след центриране на Гроскройц в 81', когато Левандовски беше оставен абсолютно непокрит и се разписа за 1:2.

 

Победата на Борусия, както и успеха на Наполи срещу Марсилия, направиха нещата много интересни в групата, след като трите фаворита - Арсенал, Дортмунд и Наполи, са с по 6 точки и се очаква жестока битка между трите отбора до края на борбата в групата.

 

Първата ситуация пред една от двете врати беше създадена от гостите, които отнеха в центъра чрез Шахин в 7'. Той напредна и комбинира с Марко Ройс, но ударът на нападателя излезе в аут.

 

Арсенал обаче продължи да действа плахо, а в 13' се стигна и до фатална грешка. Арън Рамзи владееше топката пред наказателното поле, но тя му бе отнета и веднага насочена към Левандовски. Нападателят намери Мъхитарян, който с удар покрай Счесни откри резултата - 0:1.

 

 

Последва затишие пред двете врати, като Арсенал излезе от своята половина, но така и не осъществяваше атаки, които да затруднят защитата на финалиста в турнира от миналата година.

 

Това почна да се променя след 30', когато Йозил изведе Уилшър сам срещу вратаря, но Вайденфелер успя да се намеси отлично. В 37' дойде и най-голямата опасност, когато след центриране в пеналта на Борусия топката бе изчистена, но Росицки прати бомбен изстрел. Той обаче беше отразен от Хумелс от голлинията.

 

В 41' обаче натискът даде резултат, като след многоходова акция топката се озова в Саня. Той центрира в наказателното поле, където Жиру измъкна топката от Суботич и Вайденфелер, а след това на празна врата се разписа за 1:1.

 

 

След почивката положенията пред двете врати намаляха, въпреки че няколко прострелни центрирани затрудниха Вайденфелер. В 65' пък топката попадна във вратата на Вайденфелер, но преди това беше отсъдено нарушение срещу защитник на гостите.

 

 

На терена се появи Санти Касорла, който определено раздвижи нещата в нападение за Арсенал. Още с първото си докосване той можеше да отбележи, но в 69' след пас на Йозил хубавият му удар срещна гредата. Последваха нови отлични комбинации за домакините, но гол не падна.

 

Унесени в атака домакините съвсем забравиха за защитата и бяха наказани - в 81' бърза контраатака достигна до Гроскройц, който центрира отлично в наказателното поле към Левандовски. Полският стрелец беше оставен абсолютно непокрит и за нападател от неговата класа не остана друго, освен да отбележи - 1:2.

 

 

Това стъписа домакините и те не успяха да отговорят адекватно. Те дори не създадоха повече положения и така се стигна до неприятната загуба.