ВИДЕО: Байер запази перфектния статут у дома в Европа с драматична победа

галерия:

снимка: БТА/AP

Байер (Леверкузен) спечели драматично с 2:1 домакинството си на намиращия се в криза Реал Сосиедад, след като стигна до победното попадение в даденото от съдията продължение.

 

Капитанът Симон Ролфес реализира първия гол в срещата в добавеното време на първата част, след като довкара избитата от вратаря Клаудио Браво топка и от упор изведе домакините напред - 1:0.

 

Карлос Вела изпусна дузпа в 52-ата минута, но бе точен при добавката и изравни на 1:1. Така баските регистрираха първия си гол в Шампионската лига след 10-годишна пауза. За последно Сосиедад се бе разписвал в турнира през декември 2003-та година при равенството 1:1 с Галатасарай.

 

В 92-ата минута на мача Йенс Хегелер с фамозно изпълнение на пряк свободен удар от около 25 метра донесе драматичната победа на „аспирините".

 

Така Байер събра първите си 3 точки в турнира и се доближи до лидерите Манчестър Юнайтед и Шахтьор, които са с по 4 пункта, след като тази вечер завършиха наравно 1:1 на „Донбас Арена". Реал Сосиедад още няма актив. Пълното класиране в груповата фаза вижте НА ТОЗИ ЛИНК.

 

Леверкузен записа 7-ма поредна победа в 7-ия си мач като домакин от групова фаза на Шампионската лига (предишните 6 бяха изиграни през сезони 2011/12 и 2004/05).

 

Последният домакински мач на Байер в Европа бе загубата с 0:1 от Бенфика в 1/16 финалите на Лига Европа, като това бе единственото инкасирано попадение от „аспирините" на „БайАрена" за миналия сезон.

 

 

Байер се радваше на най-добрия старт в историята си в Бундеслигата, като спечели 6 от първите си 7 мача в първенството. Напълно контрастен бе стартът на баските в Примера дивисион, където те нямат победа в първите 6 кръга - най-слабото им начало от есента на 2011-та година.

 

Ключов отсъстващ футболист в редиците на Реал Сосиедад бе Естебан Гранеро, който ще бъде дълго извън игра заради контузия на коляното, получена при загубата от Шахтьор (Донецк) с 2:0 в първия кръг.

 

 

На трибуните на „БайАрена" бе германският национален селекционер Йоахим Льов, който явно следеше изявите на голмайстора на Леверкузен Щефан Кислинг. При контузиите на Мирослав Клозе и Марио Гомес се очаква именно нападателят на Байер да получи повиквателна за световните квалификации следващата седмица.

 

Байер нямаше приятни спомени от последния път, когато се изправи срещу испански отбор - на осминафиналите през сезон 2011/12 „аспирините" бяха разпиляни с общ резултат 2:10 от Барселона след загуби с 1:3 и 1:7. Сблъсъкът на „Камп Ноу" стана легендарен заради 5-те гола на Лионел Меси, който стана първият футболист в историята с толкова попадения наведнъж в мач от Шампионската лига.