ПСЖ смачка Бенфика за едно полувреме след представление на Ибра (ВИДЕО И СНИМКИ)

галерия:

снимка: БТА/AP

Пари Сен Жермен постигна втора поредна победа в тазгодишното издание на Шампионската лига, след като надви Бенфика в дербито на група C.

 

И трите попадения паднаха през първото полувреме, когато ПСЖ тотално надигра своя съперник Два от тях реализира Златан Ибрахимович. Шведът бе точен в 5-та и 30-та минута, а това бяха попадения номер 32 и 33 за него в Шампионската лига.

 

Между тях се разписа и Маркиньош, който наказа гостите на "Парк де Пренс" в 25-та минута.

 

През второто полувреме лисабонските "орли" направиха опит да се вдигнат и да променят с нещо ситуацията, но парижани не позволиха да изпуснат контрола над срещата и заслужено се поздравиха с победата.

 

Така ПСЖ събра пълен актив от 6 точки след два мача, след като в предния кръг победи Олимпиакос с 1:4 и излезе начело на група C. Бенфика остава с 3 точки, колкото има и Олимпиакос, който в другата среща надви Андерлехт с 3:0 като гост. Белгийският шампион е без спечелена точка.

 

Пълното класиране в груповата фаза на Шампионската лига можете да видите НА ТОЗИ ЛИНК.

 

Единствените проблеми пред Лоран Блан преди мача бяха свързани със състоянието на Блейс Матюиди, който получи травма на вчерашната тренировка и се очакваше да бъде заменен от Адрен Рабио, но в крайна сметка излезе като титуляр. В игра се завърна и възстановения Алекс. Извън състава остана Тиаго Силва, който е с дълготрайна контузия.

 

Без изненади атаката на домакините поведе Златан Ибрахимович, подкрепян от другите две големи звезди на парижани - Единсон Кавани и Езекиел Лавеци.

 

Наставникът на Бенфика Жорже Жезус пък можеше да разчита на Николас Гайтан, който попадна в титулярния състав за първи път от август насам заради контузия. В стартовите 11 се завърнаха Гийерме Сикейра и Андре Алмейда, които получиха почивка в шампионатния мач на "орлите" срещу Беленензеш през уикенда.

 

 

Двубоят започна по най-добрия начин за домакините от ПСЖ, които излязоха напред в резултата само след 5 минути игра. Блейс Матюиди и Грегъри ван дер Вийл комбинираха по чудесен начин отдясно по атаката и последния центрира по земя към Златан Ибрахимович, а шведа отблизо простреля Артур за 1:0.

 

Това бе първи гол за бившия нападател на Милан в тазгодишното издание на надпреварата и негов най-бърз в Шампионската лига изобщо.

 

Като цяло обаче темпото в първите минути на срещата не бе особено високо. Парижани контролираха повече топката, докато играчите на Бенфика разчитаха на Оскар Кардосо да сътвори нещо в атака.

 

 

Първата по-сериозна опасност на тяхната сметка дойде в 19-та минута, когато Гийерме Сикейра пробва своя мерник от границата на наказателното поле, но стреля над вратата на Салваторе Сиригу.

 

Превесът на ПСЖ си каза думата в 25-та минута, когато Тиаго Мота центрира от корнер, топката бе изчистена от бранителите в червено, но Златан Ибрахимович с пета я върна към Марко Верати. Той от своя страна елегантно намери Блейс Матюиди, чийто удар бе спасен от Артур. Топката обаче попадна у Маркиньош и той я заби в опразнената врата за 2:0.

 

 

Само пет минути по-късно ситуацията за гостите стана твърде неприятна. Тиаго Мота центрира от корнер и вездесъщият Ибрахимович се извиси в наказателното поле и с глава прати топката неспасяемо в мрежата на Артур за трети път, реализирайки своя 33-ти гол в Шампионската лига.

 

Въпреки солидния аванс ПСЖ до края на полувремето ПСЖ и за момент не позволи на гостите да помислят, че ще им бъде по леко и продължи да доминира на терена на "Парк де Пренс".

 

За лисабонските "орли" имаше още една неприятна вест. Минута преди третия гол на домакините Любомир Фейса трябваше да напусне терена контузен, а на негово място в игра се включи Андре Гомес. Острието на португалците Оскар Кардосо пък тотално бе обезличен от Маркиньос и Алекс.

 

 

Второто полувреме започна по-добре за Бенфика, след като гостите създадоха първата опасност след подновяването на играта, дело на Езекиел Гарай. Въпреки това футболистите на Лоран Блан не позволиха да бъдат притиснати от съперника и бързо си върнаха контрола над топката, а с това и инициативата в мача.

 

Най-доброто положение за гостите дойде в 67-та минута когато Оскар Кардосо проби и подаде на резервата Миралем Сюлеймани в наказателното поле, но Салваторе Сигиру се намеси сполучливо, за да спаси вратата си.

 

 

Главно действащо лице на терена пък продължаваше да е Златан Ибрахимович, който на няколко пъти блесна със страхотни подавания, едно от които изведе Кавани на отлична позиция, но уругваецът пропусна да се разпише.

 

В 74-та минута отново Кавани пропиля още един шанс за нов гол във вратата на Артур. Този път бразилския голмайстор на "орлите" се отличи и изби два поредни удара на мултимилионната покупка на ПСЖ.

 

До края на двубоя Бенфика опита няколко неуспешни опита да вкара поне почетно попадение, но бе твърде късно за каквото и да е и парижани записаха втора поредна победа в Шампионската лига.

 

 

В другия двубой Олимпиакос победи Андерлехт с 3:0 като гост. В герой за гърците се превърна Костас Митроглу, който реализира хеттрик. Нападателят бе точен в 17-та, 56-та и 72-та минута.

 

В 24-та минута, при 0:1, Митрович от състава на Андерлехт пропусна дузпа и това до голяма степен сломи духа на домакините, които допуснаха неприятно поражение и се закотвиха на дъното в група C.