ВИДЕО И СНИМКИ: "Бернабеу" видя домашен гол №500 в шоу срещу слабак

галерия:

снимка: БТА/AP

Реал Мадрид се реабилитира до известна степен на своите фенове, след като тази вечер записа убедително представяне и прегази Копенхаген с 4:0 на "Сантяго Бернабеу" в мач №100 на Кристиано Роналдо в европейските клубни турнири.

 

Вечерта беше специална за него, след като той ознаменува своя празник с два гола, с които вече има цели 5 само в два мача в Шампионската лига.

 

Така той изравни постижението на Филипо Индзаги с фланелката на Милан. Головете му паднаха в 21' и 65'.

 

Анхел Ди Мария пък затвърди добрата си форма и след асистенция за втория гол наниза сам следващите два в 71' и 90', превръщайки се във втория играч на "белия балет" с гол и асистенция в турнира. Роналдо е другият играч.

 

Реал Мадрид пък вече има 503 гола на свой терен в Шампионска лига, като следващият в класирането е Байерн Мюнхен на почти 200 гола от постижението на "белия балет", който оглави еднолично групата с 6 точки.

 

Ювентус има 2, а Галатасарай и Копенхаген са с по 2. Съставите на двата отбора днес може да видите на този линк.

 

 

Реал Мадрид натисна от самото начало, но единствено Марсело успяваше до някаква степен да се справя със сгъстената защита на противника. Именно негово центриране в началото едва не доведе до гол, но Бензема не успя да се разпише с глава.

 

Натискът обаче се увеличаваше и в крайна сметка при едно от безкрайните до момента центрирания се стигна до гол - топката отново беше пратена отляво към Марсело, който без да се колебае центрира в наказателното поле. Там вратарят се размина с топката, а Роналдо успя да отбележи с глава, отпразнувайки подобаващо своя мач №100 в европейските клубни турнири.

 

 

"Кралския клуб" продължи да напада, но се заредиха нови пропуски, а най-дейни се оказаха Ди Мария и Бензема, а на "Бернабеу" отново се чуха леки подвиквания по адрес на френския стрелец.

 

Най-спорната ситуация пък дойде в 39', когато след корнер гостите можеха да изравнят, но Мордич успя да изчисти, след като бе застанал на близката греда. Той обаче първо си спря топката с ръка - действие, останало незабелязано от съдиите.

 

 

На почивката имаше съмнения, че Пепе може и да не продължи срещата, след като беше превързан на терена след като му се откри аркада, но въпреки болката той продължи, а и се появи за втората част.

 

През втората част Роналдо се разигра и пробва няколко удара, които минаха на сантиметри от вратата. Това обаче не спря португалското острие, който все пак успя отново да се разпише отново.

 

 

Страхотна комбинация и двойно между Бензема и Ди Мария позволи на аржентинеца да се измъкне по дясното крило и да центрира в наказателното поле, където Кристиано Роналдо с глава забоде 5-ото си попадение в тазгодишното издание на Шампионска лига в 65'.

 

 

До края на срещата настъпи часът на Анхел Ди Мария, който завърши страхотна атака в 71' и направи резултата класически, а в самия край на двубоя с индивидуален пробив и мощен удар с левия крак направи 4:0.