ВИДЕО И СНИМКИ: Байерн разкости Сити, но и "гражданите" загатнаха за своите възможности

галерия:

снимка: БТА/AP

Байерн Мюнхен даде мощна заявка за титлата през тази година в Шампионска лига, след като буквално попиля Манчестър Сити, и то на "Етихад" за 3:1 в полза на настоящите европейски шампиони.

 

Това бе едва 4-та победа за баварския колос на Острова, като към тези победи се броят успехите над Борусия (Д) на "Уембли" и Арсенал през миналия сезон. Сити пък за първи път в европейски двубой допускат три или повече голове у дома.

 

Рибери даде тон на хубавата победа с гол в 7', а чак през втората част паднаха и другите две, които бяха дело на Томас Мюлер (56) и Робен (60). Сити пък се отчете с едно брилянтно отиграване - в 80' на Негредо, който оформи крайния резултат.

 

В края на срещата Байерн едва не допусна обрат, след като допусна и късен гол, и червен картон на Боатенг, който събори Яя Туре пред наказателното поле, но Силва нацели гредата от фаула. Съставите на двата отбора може да видите тук.

 

Срещата за твърди една много лоша статистика за защитата на "гражданите", като всеки съперник на "Етихад" в Шампионска лига е отбелязал гол. Байерн пък се изкачва на първо място със своята победа и вече има 6 точки, докато Сити дели второто място с ЦСКА Москва. Двата отбора са с по 3.

 

 

Двата отбора започнаха във вихрено темпо и бързо си размениха по няколко удара, спасени от двамата вратари. Логично, двете нули на таблото на "Етихад" скоро изчезнаха, а човекът на момента бе Франк Рибери.

 

Французинът овладя в половината на противника, мина двама защитници и стреля силно от 20 метра. На вратата Харт не се намеси особено успешно и топката влетя във вратата за 0:1. Това бе и първото попадение на френския плеймейкър в последните му 12 мача в Шампионска лига.

 

 

Дори след попадението баварците продължиха по-напористо да атакуват, а феновете на Сити почти не се чуваха, надвиквани от 2500 привърженици на европейския шампион. Една от силните атаки на гостите едва не завърши с гол в 28', след като Робен проби и центрира към Мюлер, но топката получи голямо ускорение и немският национал не успя да засече.

 

Само минута по-късно Алаба можеше да се разпише, но силният му удар рикошира в Настасич, а топката с малко късмет се озова в ръцете на Джо Харт. До края на полувремето пък баварците продължиха да диктуват темпото, а възпитаниците на Мануел Пелегрини така и не създадоха нито едно положение пред вратата на Мануел Нойер.

 

 

 

Второто полувреме се оказа още по-пагубно за домакините, след като само за 15 минути резултатът стана катастрофален.

 

Привидно, "гражданите" изравниха играта, но в 56' шампионите изригнаха по страхотен начин - Данте с уникално подаване в наказателното поле изведе Мюлер сам срещу Харт. Немският национал овладя, размина стража и необезпокояван реализира за 0:2.

 

 

Това обаче не беше всичко. Само 4 минути по-късно Тони Кроос открадна топката от Фернандиньо в центъра и веднага пусна отдясно на Робен. Холандското острие буквално се подигра с Настасич, а след това стреля в близкия ъгъл, като Джо Харт отново не реагира адекватно - 0:3 и "Етихад" бе окончателно смълчан.

 

Малко по-късно Мюлер нацели гредата на празна врата и не успя да направи двубоя още по-тежък за домакините, които изведнъж след смяната на Силва се вдигнаха и успяха да стигнат до няколко опасни положения.

 

 

В 80' той подаде на Негредо, който се освободи брилянтно с пета от защитник и с невероятен удар в далечния ъгъл успя да намали резултата. В 84' последва и още един шок за Байерн - Боатенг си изкара червен картон, а след последвалия пряк свободен удар Силва нацели горната греда.

 

Феновете на немския тим изтръпнаха още един, когато Милнър успя да намери Негредо в наказателното поле, но ударът с глава на испанеца мина встрани от вратата. След това Байерн спокойно успя да удържи финалния натиск на домакините и се поздрави с успеха.