Атлетико Мадрид обърна Порто и оглави група G (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Атлетико Мадрид затвърди доброто си представяне през този сезон с нова победа в Шампионската лига.

 

Този път жертва на "дюшекчиите" стана шампионът на Португалия Порто, който бе повален с 2:1 след обрат насред "Ещадио До Драгао".

 

Порто поведе с гол на Джаксън Мартинес през първата част, но гостите стигнаха до успеха с попадения на Диего Годин и Арда Туран през второто полувреме.

 

Така с 6 точки мадридчани оглавиха група G. Въпреки поражението Порто остана на второ място с 3 точки, след като по-рано днес Зенит и Аустрия (Виена) не се победиха и извъртяха нулево равенство.

 

Класирането в групите на Шампионската лига до момента можете да видите НА ТОЗИ ЛИНК.

 

За Атлетико впечатление правеше отсъствието на Дего Коща. На негово място в атака стартира Лео Баптищао, който си партнираше с Давид Вия.

 

Атаката на Порто пък поведе Джаксън Мартинес, подпомаган от Силвесте Варела и Жосуе по фланговете.

 

Домакините започнаха силно двубоя и още в 16-та минута излязоха напред в резултата. Жосуе центрира от пряк свободен удар, а Джаксън Мартинес с глава реализира за 1:0.

 

В 31-та минута футболистите на Диего Симеоне имаха отличен шанс да изравнят, но хубав удар на Луис Гарсия мина на сантиметри покрай вратата, а малко след това и Арда Туран не успя да оползотвори подаване на Гарсия в наказателното поле.

 

През второто полувреме Атлетико заигра още по-добре и в 58-та минута успя да изравни. Габи центрира от фаул в наказателното поле и Диего Годин с глава направи 1:1.

 

Своя удар гостите нанесоха само четири минути преди края на редовното време. Отново Габи трябваше да центрира от фаул, но този път той предпочете хитро подаване към Арда Туран, което изненада отбраната на Порто, а турчинът елиминира и Елтон, за да донесе трите точки на своя тим.

 


FC Porto 1-2 Atletico Madrid All Goalsby all-goals