ВИДЕО: Шалке съкруши Базел и Иван Иванов

галерия:

снимка: БТА/AP

Българският национал Иван Иванов и неговият Базел не можаха да продължат инерцията от сензационната победа с 2:1 над Челси на „Стамфорд Бридж" и допуснаха поражение с 0:1 от Шалке в първия си домакински мач от груповата фаза на Шампионската лига.

 

Единственото попадение падна в 54-ата минута и бе дело на 20-годишния суперталант на „кралскосините" Юлиан Дракслер, който с фамозен изстрел от около 25 метра не остави никакви шансове на вратаря Ян Зомер.

 

Така Шалке събра 6 точки и оглави еднолично класирането в Група Е, докато Базел остава с 3 и дели втората позиция с Челси. Лондончани разпиляха с 4:0 Стяуа в Букурещ и се отърсиха от напрежението.

 

Пълното класиране в груповата фаза на Шампионската лига можете да видите НА ТОЗИ ЛИНК.

 

За първи път в историята си „кралскосините" печелят първите си два мача от групите на най-престижния клубен турнир.

 

Юношата на Македонска слава Иван Иванов изигра пълни 90 минути за Базел, но нямаше шанс да реагира при гола на Дракслер.

 

Поражението на швейцарците внася нова горчилка за тях след изпуснатата победа над ФК Сион (2:2) в последните секунди на мача от първенството през миналия уикенд. С ремито шампионите прекратиха серията си от 5 поредни победи в местния елит.

 

Двата тима се бяха срещали веднъж в груповата фаза на турнира за Купата на УЕФА през сезон 2004/05, когато завършиха 1:1 в Гелзенкирхен.