Решено: Иван Иванов подписва с Базел

снимка: БТА

Трансферната сага около българския национал Иван Иванов приключи и юношата на Македонска слава ще подпише с швейцарския шампион Базел.

 

От ръководството на Партизан окончателно се предадоха в стремежа си да задържат бранителя и в крайна сметка той ще осъществи преминаването си зад граница.

 

Sporta.bg припомня, че новакът в италианската Серия А Верона също се бореше за подписа на Иванов и вероятно щеше да спечели спора с Базел, ако швейцарците не се бяха класирали за плейофите на Шампионската лига.

 

Иван Иванов остана верен на Партизан до самия край на европейския път на „гробарите" - той уважи желанието на ръководството и участва в сблъсъците с българския шампион Лудогорец.

 

Както е известно, „орлите" от Разград нанесоха два звучни шамара на Партизан и принудиха сърбите да се съсредоточат единствено върху местното първенство.

 

По ирония на съдбата именно Базел е един от възможните съперници на Лудогорец в плейофите на Шампионската лига.

 

Разбира се, българският национал няма да може да играе за новия си отбор в тази фаза, защото вече защитаваше цветовете на Партизан и ще трябва да чака евентуално до груповата фаза.

 

„Иван получи разрешение да напусне", заяви спортният директор на Партизан Алберт Наги. „Никога не съм се съмнявал в неговата отдаденост на Партизан, той не беше готов за мача с Ширак и затова не игра, а не защото е бойкотирал тима.

 

Виждате, че той направи всичко по силите си в мачовете с Лудогорец. Сега Базел покри нашите изисквания за трансфера и Иванов ще отиде там", обясни Наги.

 

Базел е полуфиналист в Лига Европа от миналия сезон, когато беше елиминиран от бъдещия носител на трофея Челси. Преди 2 години пък швейцарците изхвърлиха сензационно Манчестър Юнайтед от груповата фаза на Шампионската лига, за да се класират на осминафинал.