Уникален вратар хвана три дузпи в Белгия (ВИДЕО)

Каква невероятна футбона драма се разигра на срещата от 10-ия кръг на белгийското първенство между Андерлехт и Мехелен! Мачът завърши 1:1, но домакините направиха всичко възможно, за да не спечелят срещата.

В истински герой на деня се превърна вратарят на гостите Жан-Франсоа Жиле, който спаси три дузпи в срещата, а при домакините си вкараха автогол в 95-ата минута, за да фиксират крайното 1:1.

Странният мач започна с дузпа в полза на Андерлехт още в 7-ата минута, но Жиле спаси удара на Денис Прет. Съдията Фредрик Гелдорф даде втора дузпа за Андерлехт само 7 минути след първата.

Зад топката застана Стефано Окака-Чука, но вратарят Жиле спаси и неговия удар. Все пак бившият играч на италианския Рома откри резултата в 55-ата минута, след като засече подаване на Леандер Дендонкер.

Домакините продължиха да натискат и получиха трета дузпа в 88-ата минута, като зад топката застана резервата Йори Тилеманс. Вратарят Жиле обаче спаси и неговата. Едва след 90-ата минута жълто-червените от Мехелен пренесоха играта в половината на Андерлехт, опитаха няколко атаки, а съдията даде три минути добавено време.

Но краен съдийски сигнал след въпросните 3 минути не последва. В 5-ата минута на добавеното време защитникът на гостите Сет де Вите хвърли дълъг тъч, топката тупна около точката за изпълнение на дузпа, отскочи в гърдите на защитника на Андерлехт Кара Мбоджи и спря в мрежата за 1:1. Начален удар не беше изпълнен, а съдията даде край на мача секунда по-късно.

След този резултат Андерлехт остава на 3-ото място в класирането с 19 точки, а Мехелен е чак 13-и с 9. Начело е отборът на Остенде, който отнесе с 2:0 Локерен и има 23 точки. Втори е Гент, който показва отличен футбол и в 10-ия кръг срази ФК Брюж с 4:1.

Източник: ТВ7