Фаворитите на Копа Америка 2015: Аржентина на Меси

галерия:

снимка: БТА/AP

Да, Аржентина не е само Лионел Меси. Но сега магьосникът от Барселона се намира в далеч по-добро състояние – психически и физически, отколкото миналата година, когато все пак помогна на 'албиселесте' да стигне финал на Световното първенство, и то на бразилска земя.

Аржентина е 14-кратен шампион на Южна Америка, с още един успех ще изравни рекордьора в това отношение Уругвай. Също така „гаучосите“, както некоректно ги наричат в България, трябва да се реваншират за ранното отпадане още на четвъртфинал на изданието на Копа Америка през 2011 година.

Групите на Копа Америка 2015 можете да видите НА ТОЗИ ЛИНК

Съставите на страните участници в турнира можете да видите НА ТОЗИ ЛИНК

4111521

Топ 20 на звездните имена, които ще участват на Копа Америка 2015, можете да видите НА ТОЗИ ЛИНК

Информация за друг фаворит на Копа Америка 2015 - домакинът Чили - можете да видите НА ТОЗИ ЛИНК

Също така Аржентина не е печелила голям международен турнир от цели 22 години, въпреки че в този период пет пъти е ставала световен шампион в първенствата за младежи до 20-годишна възраст.

4102299

В страната приеха като успех финала на Мондиал 2014, но евентуален провал на Копа Америка сега ще означава, че едно от най-талантливите и впечатляващи поколения във футболната история на страната може да остане без важен триумф – на Мондиал 2018 Лео Меси, Анхел ди Мария, Серхио Агуеро, Езикиел Гарай и Лукас Билия, които спечелиха световната титла за младежи през 2005 година, ще са на по над 30 години.

Треньорът Херардо Мартино демонстрира, че осъзнава този факт и го адресира в едно от изказванията си преди началото на Копа Америка. „Самите играчи са наясно, че времето им изтича и сега е идеалният момент да увенчаят отличните си клубни кариери с нещо значимо и с националния отбор“, сподели бившият наставник на Барселона.

4142963

Самият той има сериозната задача да замести Алехандро Сабела, който стигна финала на Мондиал 2014, а особено при положение, че разочарова в Барселона и напусна след само един сезон.

Мартино обаче със сигурност има опит в Копа Америка, след като през 2011 изведе Парагвай до финала (загубен от Уругвай) и въпреки поражението от урусите, спечели много позитиви, защото просто 'гуараните' не бяха считани за фаворит.

4100488

Със завръщането на Карлос Тевес в състава пък Аржентина разполага с дори по-внушителна нападателна мощ, отколкото на Мондиал 2014 – сега офанзивните им футболисти са наистина убийствени – Меси, Тевес, Серхио Агуеро, Гонсало Игуаин, Езикиел Лавеци, Хавиер Пасторе и Анхел ди Мария (миналата година в състава бе Родриго Паласио, който бе вкарал повече от 20 гола за Интер през сезона, но определено включването на Тевес на негово място е правилен ход).