8 незабравими гола на Крал Анри

снимка: БТА/AP

Един от най-великите нападатели в Англия Тиери Анри обяви, че слага край на спортната си кариера, която продължи цели 20 години. Той определено има голове, които завинаги ще останат както в неговите спомени така и в историята на футбола.

С невероятните си отигравания и попадения Анри си е спечелил много фенове от целия свят.

Със своите 175 гола в английската Висша лига французинът е на трето място сред голмайсторите на Острова за всички времена. Той обаче може да бъде задминат от друга легенда – Франк Лампард отбеляза своя 175-ти гол в последния кръг от Премиер лийг.

В статията ще видите най-красивите голове от престоя на нападателя в Арсенал.

Още в първият сезон за тима на Арсен Венгер Анри отбелязва 26 гола във всички турнири. Огромно впечатление прави първото попадение изобщо за „топчиите“, което младия французин реализира.

Един от безспорно най-красивите попадения на Крал Анри е това срещу Манчестър Юнайтед от сезон 2000/2001.

През третата година от престоя си на „Хайбъри“ (Арсенал все още не бе построил „Емиратс“) голаджията се отличи с важен и красив гол срещу Саутхямптън. След непростим пропуск на празна врата, французина се реваншира с гол от далечно разстояние.

Спор около най-красивия гол в четвъртия сезон на футболиста няма. Дори в едно интервю, той споделя, че това е най-красивият негово творение.

Голът, който прави впечатление от сезона на „Непобедимите“ е този срещу претендентът за титлата – Ливърпул.

През сезон 2004/2005 нападателя бележи невероятен гол, носейки играч на Чарлтън на гърба си.

От следващия сезон, най-красиво е попадението срещу Ливърпул на финала на ФА Къп.

В първия си и последен сезон на „Емиратс“ французина изпуска доста мачове на любимия си тим, но отново отбелязва важни и красиви голове.