Милан и Ювентус ще подновят враждата в Серия А

галерия:

снимка: БТА/AP

Отборите на Милан и Ювентус ще излязат тази вечер в едно от най-големите дербита в Серия А.

Големият двубой на "Сан Сиро" ще изправи един срещу друг двата отбора, които стартираха с по две победи в шампионата (Рома също започна с две победи).

Интересът към тази среща е огромен особено след като бившият треньор на "росонерите" Масимилиано Алегри започна работа в отбора на Ювентус след изненадващото напускане на Антонио Конте, който в крайна сметка пое националния тим на Италия.

Ювентус спечели Скудетото в последните три години като се бореше именно с Милан на Алегри за своя триумф преди три сезона. Тази година Юве отново е сред фаворитите, но специалистите в Италия очакват много по-сериозна конкуренция от Рома и двата милански гранда, които се представиха ужасяващо миналия сезон.

47-годишният Масимилиано Алегри е завръща за първи път на "Сан Сиро" след като беше уволнен от тима през януари тази година. Ювентус влиза в този мач като фаворит най-вече заради обиграния си състав и шампионския манталитет на футболистите.

Новият Милан на Филипо Индзаги обаче направи впечатляващ старт в Серия А и след два кръга има две победи с голова разлика 8:5. Проблем пред "росонерите" си остава многото допуснати голове. Торинци стартираха с две победи като нямат все още допуснат гол, а са отбелязали три безответни попадения.

Пресата в Италия и бивши играчи на "росонерите" не спират да хвалят борбения дух на новия Милан, който започна впечатляващо. Все пак са минали само два кръга от началото, но липсата на участие в Шампионска лига ще даде възможност на играчите да се концентрират изцяло в първенството и да съсредоточат своите сили в добро представяне и победи.

4114476

Вероятните състави според "Газета дело Спорт"

Добрата новина за Милан е това, че Индзаги може да използва вече Фернандо Торес, който пристигна от Челси, но още не е записал мач за "росонерите". Според някои италиански медии се очаква Торес да е титуляр, но по-вероятно е Индзаги да заложи на нападението, което отбеляза пет гола в Парма.

Защитникът Даниеле Бонера пропуска мача заради наказание след червеният картон миналата седмица. Това може да означава, че Адил Рами ще се завърна в центъра на защитата заедно с Алекс.

Очаква се Максимилиано Алегри да не прави много промени. Артуро Видал ще се завърне в игра като Квадо Асамоа ще заеме мястото по левия фланг на "бианконерите".

4114477