Битката на титаните стартира от "Сантяго Бернабеу"

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Два от най-титулуваните отбори в Европа ще излязат тази вечер в първи полуфинал от Шампионската лига.

Довера от 21:45 часа на „Сантяго Бернабеу“ един срещу друг се изправят многомилионните селекции на Реал Мадрид и Байерн (Мюнхен).

Испанският колос има 9 спечелени трофея и мечтата на всички е така чаканата десета титла. Байерн пък е хегемон в последните години на турнира като ще търси своя четвърти финал в последните пет години.

Мюнхенският гранд има пет трофея и пет загубени финала. Байерн иска да бъде първия отбор в историята на новия формат на Шампионската лига, в който един отбор защитава успешно титлата си.

Двата отбора се познават до болка. Това ще бъде шести сблъсък между тях в полуфиналите на Шампионската лига. Също така двата отбора са изиграли 20 мача помежду си в най-силния турнир, което е своеобразен рекорд. Байерн обаче има предимство в срещите с 11 победи срещу 7 и 2 равенства.

Последният път бе преди две години, когато Реал отстъпи след изпълнение на дузпи, а Роналдо и Кака пропуснаха от бялата точка.

Реал изглежда още по-опитен като отбора се класира за четвърти пореден път на полуфинал и за трети път излиза срещу немски съперник.

Много е интересен сблъсъкът на треньорско ниво защото Хосеп Гуардиола бе начело на най-големите успехи на Барселона както и няколко интересни победи над Реал Мадрид.

4081579

Последният сблъсък завърши след изпълнение на дузпи и драматични 210 минути

Гуардиола има 9 победи срещу 4 загуби и 2 равенства с Реал Мадрид. Карло Анчелоти пък два пъти е отстранявал Байерн Мюнхен като треньор на Милан. На ниво полуфинал Байерн също има предимство срещу Реал, като четири пъти е продължавал напред, а само един път е отпадал.

Големият въпрос около съставите на двата отбора е дали носителят на Златната топка Кристиано Роналдо ще вземе участие в този мач.

Очаква се късен фитнес тест да определи дали звездата ще вземе участие в мача. Гарет Бейл е напълно готов след проблеми с настинка. Марсело върви към пълно възстановяване, но ще остане резерва в този мач.

В отбора на Байерн се завръщат Бастиан Швайнщайгер и Хави Мартинес, които бяха наказани в последния мач. Давид Алаба пропусна двубоя от уикенда заради грип, но може да бъде готов довечера.

Пред наказание от натрупани жълти картони са Ияраменди, Серхио Рамос и Шаби Алонсо от Реал Мадрид, докато от другата страна само Марио Манджукич е заплашен.