ВИДЕО: В невероятен спектакъл Ранокия спаси Интер с гол в 120-та минута

снимка: Guliver/Getty Images

Интер се превърна в първия полуфиналист за Купата на Италия, след като в драматичен спектакъл на "Джузепе Меаца" домакините спечелиха с 3:2 срещу Болоня благодарения на гол на Ранокия в 120-та минута на срещата.

 

Преди него Гуарин (34) и Паласио (77) почти бяха осигурили успеха на "нерадзурите", но Диаманти (80) и Габиадини (84) направиха зрелището в Милано пълно. И двата отбора пропуснаха много шансове след 4-ия гол в срещата, като Габиадини пропусна два златни шанса в продълженията.

 

През първото полувреме Болоня имаше инициативата, но направи доста пропуски в началото, които бяха наказани от Фреди Гуарин в 34-ата минута. Той получи топката от Касано пред наказателното поле и с типичен за него удар простреля гостите и даде аванс на Интер - 1:0 за домакините.

 

До края на първите 45 минути Диаманти и Джилардино създадоха доста главоболия за защитата на Андреа Страмачони, но до гол не се стигне и двата отбора се отдадоха на 15-минутна почивка при гол аванс за "нерадзурите".

 

През вторите 45 минути на терена се появи Родриго Паласио, който беше герой за своя тим 13 минути преди края. Жуан успя да настигне топка на тъчлинията и я изчисти с всички сили, но тя попадна в аржентинеца. Той напредна през трима в бял екип и изстреля феноменален удар от 23 метра, който попадна в горния ляв ъгъл на вратата - 2:0 и Интер се чувстваше финалист.

 

Не така мислеха играчите на Болония, които в 80-ата минута се добраха до гол след страхотно изпълнение на пряк свободен удар от страна на Диаманти - 2:1. "Сан Сиро" пък не беше подготвен за шока само 4 минути по-късно, когато Джонатан не разчете центриране в наказателното поле и позволи на Габиадини да стреля от 4 метра абсолютно необезпокояван - 2:2 в спектакъла в Милано.

 

Ханданович пък спаси своите на два пъти преди края на срещата, като се намеси решително при удари на Диаманти.

 

В продълженията и двата отбора имаха невероятни шансове, като най-добрият се откри пред Санети, който нахлу в наказателното поле и стреля, вратарят изби, но аржентинецът отново игра с топката, нацелвайки десния страничен стълб - малшанс за домакините.

 

Героят на Болоня Габиадини пък се отчете с два невероятни пропуска, които можеха да донесат победата на неговия тим.

 

И точно когато всички очакваха дузпи на „Джузепе Меаца", Интер изпълни корнер в 120-ата минута, като топкта бе насочена към Ранокия. Футболистът отправи изстрел с глава, а в същото време вратарят на гостите се сблъска с Камбиасо и падна, а коженото кълбо прехвърли защитник на голлинията и влетя в мрежата - 3:2 и драматична победа за Интер.

 


szólj hozzá: Inter Milan vs Bologna 3:2 HIGHLIGHTS