Лацио на 1/4-финал за Купата на Италия след драма с дузпи

снимка: БТА

Лацио победи гостуващия Сиена с 4:1 след изпълнение на дузпи и се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на Италия. Редовното време и продълженията завършиха при резултат 1:1.

 

При дебюта на новия си наставник Джузепе Якини гостите изненадващо поведоха в 56-ата минута, след като вратарят Хуан Карисо изби удар на Франческо Валиано, но при опита си да изчисти бранителят на домакините Микаел Сиани стреля в тялото на съотборника си Лорик Кана и топката влезе в мрежата на Лацио.

 

Римляните бяха на секунди от първа загуба след девет поредни мача от началото на ноември насам, но Сиани се реваншира с изравнителен гол с глава в петата минута на добавеното време.

 

В продълженията Сиена, който загуби последните си три мача в Серия А, беше по-близо до победата, но Симоне Вергасола и Режиналдо не успяха да реализират от изгодни положения, посочва БТА.

 

Така се стигна до дузпите, при които в герой за Лацио се превърна аржентинският страж Карисо. Той отрази ударите от бялата точка на Вергасола и на резервата Марсело Ларондо, а Стефано Маури, Кристиан Ледесма, Симоне Флокари и Либор Козак бяха точни и пратиха столичани напред в турнира.

 

На четвъртфиналите Лацио ще играе срещу Катания на 9 януари.