ВИДЕО: Вижте спасяванията на вратаря Паласио

снимка: Guliver/Getty Images

Интер надви Верона с 2:0 и продължава напред за Купата на Италия, въпреки опитите на Валери Божинов да разпечата вратата на „нерадзурите".

 

Мачът на „Джузепе Меаца" снощи ще се запомни не толкова с победата на „нерадзурите", нито дори с гъстата мъгла и спирането на двубоя в 15-ата минута.

 

В 79-ата стражът на домакините Лука Кастелаци напусна принудително терена, след като малко по-рано бе получил разтежение на лявата си ръка при плонж за спасяване.

 

Проблемът беше, че треньорът Андреа Страмачони вече бе извършил и трите си смени, затова полеви играч трябваше да застане на вратата.

 

Нападателят Родриго Паласио нямаше късмет пред гола през целия мач и се отчете с няколко големи пропуска, но се нагърби с отговорността да застане на вратата си и да сложи ръкавиците.

 

Бившият стрелец на Дженоа облече фланелката на третия вратар на Интер - Артур Белец - и в продължение на цели 15 минути защитаваше мрежата на „нерадзурите".

 

Паласио се отличи с две майсторски спасявания и заслужи овациите на „Меаца", както и похвалите на наставника си.

 

„Родриго беше перфектен на вратата. Ще знаем вече, че ни е алтернатива и ще го имаме предвид", с усмивка коментира Страмачони.

 

За съжаление Валери Божинов не можа да разпечата вратата на колегата си нападател Паласио.