ВИДЕО: Интер надви Верона в луд мач, Божинов с фрапантен пропуск

снимка: Guliver/Getty Images

Българският национал Валери Божинов се появи в игра в 53-ата минута за Верона в тежката визита на Интер в мач от осминафиналите в турнира за Купата на Италия.

 

Бож обаче не можа да избави тима си от загубата и така скромният тим от Серия Б отстъпи с 2:0.

 

Антонио Касано в 51-ата и Фреди Гуарин в 56-ата минута се разписаха, за да донесат победата на Интер, който вече повече от 10 години няма поражение в домакински срещи за Копа Италия.

 

Последният път, когато „нерадзурите" загубиха у дома в турнира, беше на 12-ти декември 2002-ра година с 1:2 от Бари.

 

На четвъртфиналите Интер ще играе с победителя от сблъсъка на действащия носител на трофея Наполи с Болоня.

 

Валери Божинов направи фрапантен пропуск в 71-ата минута, когато овладя топката с изумително докосване и се озова сам срещу вратаря Лука Кастелаци. Стражът излезе напред и Божинов пробва да го прехвърли, но за негово съжаление прати кълбото над горната греда.

 

Българският нападател имаше още два далечни изстрела, които също не намериха очертанията на противниковата врата. За да бъде шоуто пълно, в 79-ата минута стрелецът на Интер Родриго Паласио пое ролята на вратар, защото Лука Кастелаци се контузи, а треньорът Андреа Страмачони нямаше право на повече смени.

 

Божинов обаче не можа да се възползва от идеалната възможност да простреля полеви играч, с което не успя и да прекрати головата суша на Верона в Милано и специално срещу Интер. От 407 минути малкият тим от града не се е разписвал срещу „нерадзурите" - за последно това се случи през 2001-ва година, когато се стигна до реми 2:2 в Серия А. Иначе в Милано като цяло Верона няма попадение от 417 игрови минути.

 

Интер пък изравни позитивната си серия от домакински мачове без загуба - 9 - както беше за последно в периода ноември 2010-та - февруари 2011-та. Поражението от Сиена с 0:2 на „Меаца" се оказа катализатор за повишаването на формата на „нерадзурите".

 

8 000 екзалтирани фенове от Верона пристигнаха специално, за да подкрепят любимците си, които бяха единственият втородивизионен отбор, останал в турнира за Купата на Италия. В 15-ата минута двубоят беше прекратен заради гъстата мъгла в Милано, както и заради многото димки от трибуните, които затрудняваха видимостта и дори дишането.

 

Верона игра изключително достойно и имаше шансове за гол и през първото, и през второто полувреме. Гостите обаче се пречупиха в защита на няколко път срещу по-класния си съперник и можеха да инкасират гол в 41-ата минута.

 

Рикардо Алварес направи отлично двойно подаване с Паласио и се озова очи в очи с вратаря Андраде, но стреля право в тялото му от 5-6 метра.

 

В 51-ата минута обаче архитектът на атаките на Интер Антонио Касано откри резултата и даде край на нервните моменти за тифозите. Фреди Гуарин открадна топката след невнимателна проява на бранител и изведе Касано сам срещу вратаря. Италианският национал залъга вратаря и елегантно прати кълбото покрай плонжа му - 1:0.

 

В 56-ата пък Гуарин оформи крайното 2:0, след като с бомбен изстрел от пряк свободен удар записа името си сред голмайсторите. Топката рикошира в човек от стената, което я направи неспасяема за вратаря на Верона. Преди да се оплете в мрежата, кълбото се удари в горната греда, за да бъде попадението по-ефективно.

 

Родриго Паласио имаше поне три отлични възможности да се разпише, но така и не можа да преодолее Андраде. В 79-ата минута пък играчът на Интер трябваше да застане на вратата след контузията на Кастелаци.

 


szólj hozzá: Inter Milan vs Hellas Verona 2:0 GOALS HIGHLI