Милан насрочи супердерби с Ювентус за Купата на Италия

Отборът на Милан си "насрочи" дерби с Ювентус в ¼-финалите на Купата на Италия, след като тази вечер воденият от Масимилиано Алегри състав спечели с 3:0 домакинството си на Реджина на своя "Сан Сиро".


Марио Йепес, М'Байе Нианг и Джампаоло Пацини бяха точни за домакините, като и трите гола паднаха през втората част. Така на ¼-финалите Милан ще премери сили с шампиона на Италия Ювентус, който елиминира от турнира състава на Каляри.


Голямата звезда на "росонерите" Стефан Ел Шарави остана на резервната скамейка, а атаката на домакините бе оглавена от Джампаоло Пацини. Таранът бе активно подкрепян от Робиньо и Боян Къркич, докато Матийо Фламини, Урби Емануелсон и Родни Щрасер стартираха в халфовата линия.


Донякъде изненадващо, гостите от Серия Б запазиха мрежата си суха през цялата първа част на двубоя, когато нападателите на Масимилиано Алегри разочароваха.


В 15' Джампаоло Пацини направи опит да разпечата вратата на гостите, но Факин се намеси и отрази. Реджина също показа зъби, вкарвайки топката в мрежата след изпълнение на статично положение, но бе сигнализирана засада.


До почивката отново Джампаоло Пацини и Марио Йепес можеха да се разпишат, но вратата на гостите отново оцеля.


През втората част обаче нещата си дойдоха по местата, а заемащият 17-о място в Серия Б тим на Реджина рухна.


В началото на полувремето Милан откри резултата, а изненадващ голмайстор за "росонерите" бе Марио Йепес. Ветеранът се разписа след асистенция на Урби Емануелсон и внесе спокойствие в играта на Милан.


До края на срещата домакините вече доиграваха, а между 79' и 81' решиха всичко с нови две бързи попадения.

 

В 79' резервата Мбайе Нианг удвои, бележейки първия си гол с екипа на Милан, а две минути по-късно Джампаоло Пацини оформи крайното 3:0. Таранът получи подаване от Боян и отбеляза, макар и да изглеждаше, че се намира в положение на засада.