ВИДЕО: Пирова победа за Ювентус над Каляри

галерия:

снимка: БТА

Ювентус спечели домакинството си срещу Каляри с 1:0 и се класира за четвърфиналите в турнира за Купата на Италия, но загуби трима души заради контузии още преди почивката.

 

Стадион „Ювентус Арена" посрещна с аплодисменти първия мач на треньора Антонио Конте в Торино след изтърпяването на 4-месечното му наказание и го поздрави с плакат „Нашият лидер отново е тук, добре дошъл, въпреки че не си напускал никога".

 

Себастиан Джовинко затвърди впечатленията от последните мачове, че сериозно е повишил ефективността си пред гола и се разписа в 57-ата минута, за да донесе минималния аванс на „бианконерите", който се оказа достатъчен за крайната им победа.

 

Джовинко вече има 8 гола за „старата госпожа" този сезон - 5 в Серия А, 2 в Шампионската лига и 1 вече в турнира за Купата на Италия.

 

Антонио Конте даде шанс на Никлас Бендтнер, Симоне Падоин и Лука Мароне да започнат като титуляри, а Артуро Видал замени в последния момент Емануеле Джакерини. Италианецът се контузи на загрявката и трябваше на пожар да бъде сменян в стартовия състав.

 

Видал обаче също не прекара много време на терена, защото напусна принудително в 15-ата минута и бе заменен от Квадво Асамоа. Според Sky Italia контузията на чилиеца не е сериозна и той ще може да вземе участие в домакинството на Аталанта на 16-ти декември.

 

Никлас Бендтнер имаше две добри възможности да вкара за първи път с екипа на Ювентус, но не можа да намери рамката в 20-ата минута с диагонален удар от границата на наказателното поле. При втория случай пък датчанинът беше в положение на засада и голът му не беше зачетен.

 

В 43-ата минута и той напусна терена с травма, която приличаше на разтягане на сухожилие, а принудителната смяна беше Алесандро Матри.

 

Ювентус не можа да се запомни с кой знае колко голови положения преди почивката и феновете останаха с горчилката от многото контузени играчи.

 

 

Втората част обаче започна доста по-ефективно за домакините и те успяха да обсадят вратата на Каляри, което бързо доведе до промяна в резултата.

 

В наказателното поле на гостите се създаде суматоха, а бранителите не можаха да реагират бързо и да изчистят топката. След подаване отдясно тя попадна в Джовинко, който елегантно преодоля защитник и от 7-8 метра простреля вратаря на гостите Влада Аврамов - 1:0.

 

До края на срещата отново не бяха създадени много голови положения, но все пак домакините не позволяваха да се стига до напрежение в близост до вратата им. Алесандро Матри можеше да покачи на 2:0 след удар с глава при центриране от корнер в 76-ата минута, но не нацели рамката.

 

По-рано днес Катания отстрани Парма след 4:3 при изпълнение на дузпи, след като в редовното време и продълженията резултатът беше 1:1. Дорлан Пабон даде аванс на домакините в 12-ата минута, а Франческо Лоди изравни от дузпа за сицилианците в 19-ата.

 

- от вторник:


Рома - Аталанта 3:0

 

- в четвъртък:


Милан - Реджина

 

на 18-и декември:


Интер - Верона

 

на 19-и декември:


Лацио - Сиена


Удинезе - Фиорентина


Наполи - Болоня

 


Juventus-Cagliari 1-0 All Goal Giovinco Rai Sportby marcoxxx46