Купата на България в ефира на БНТ

снимка: БТА

Българската национална телевизия е придобила правата върху излъчването на мачовете от турнира за Купата на България, като българските фенове ще могат да наблюдават още следващата сряда дербито между Лудогорец и ЦСКА, информира "Меридиан мач".

 

Цели 9 кръга от българското първенство бяха извън българския ефир, като именно неизплатени дългове на телевизията бяха в основата на провалените преговори за предаването на български мачове.

 

БНТ обаче е взела правата върху турнира за Купата, който през последната година вървеше в ефира на ТВ+. Телевизията ще има правото да предава всеки мач от надпреварата, като зрителите ще имат удоволствието да гледат гвоздея на програмата от 1/16 финалите между Лудогорец и ЦСКА.

 

В този двубой с начален час 20:45 "червените" ще имат възможност за загубата през миналия сезон в края на първенството от разградчани, които станаха шампиони с тази победа. Лудогорец пък започва защитата на Купата с изключително тежки двубои. През тази година форматът е променен и отборите ще играят и реванши.

 

БНТ запазва правото да променя началните часове на срещите от следващите кръгове, за да може да излъчи максимален брой мачове.