Топ 10: Най-обещаващите млади играчи във Висшата лига

галерия:

снимка: БТА/AP

Този сезон е доста добър за някои млади играчи във Висшата английска лига. Примерите за това са много, а в тази класация ви представяме 10-те най-забележими млади звезди в Англия към този момент.

Някои от тях вече са ключови фигури за своите отбори, като Хари Кейн, Рахийм Стърлинг и Дани Ингс. Други тепърва се доказват, но едно е сигурно, тези играчи са доста вълнуващи и бъдещето пред тях е светло.

Това са играчи от 17 до 22-23 годишна възраст, които тепърва ще имат възможност да показват на какво са способни.

Ектор Белерин – 20-годишният испански десен бек на Арсенал впечатли много хора през този сезон със своята отдаденост и ефективност в представянето си. Белерин показа, че може еднакво добре да се представя и в защитен и в офанзивен план.

Той успя да прати на пейката Калъм Чеймбърс, след като Матьо Дебюши е контузен трайно и се налага все повече и повече в титулярния състав на „артилеристите“.

4131943

Ерик Дайър – 21-годишният английски защитник на Тотнъм показва всичко, на което е способен и гордо защитава екипа на отбора си. Освен всичко друго, той е и доста универсален футболист, като може да играе на всички позиции от защитата.

Той е бърз, достатъчно агресивен и не го е страх да се впуска в твърди единоборства, което го прави не само една от големите бъдещи звезди на Тотнъм, а и потенциална звезда за националния отбор на Англия.

4125648

Джеймс Уорд-Праус – той е на 20 години, нисичък е и защитава цветовете на Саутхямптън. Полузащитникът на „светците“ е един от най-добрите изпълнители на статични положения за възрастта си.

Неговата визия за играта и стилът му на подаване са завладяващи. Когато той получи повече игрово време, ще се усъвършенства още повече в това отношение.

4058639

Люк Шоу – той е само на 19, но през миналия сезон бе ключов играч за бившия си отбор Саутхямптън. Сега, когато той вече е част от Манчестър Юнайтед, контузиите не спират да го измъчват и да му пречат да се наложи в отбора на Луис ван Гаал.

Англичанинът обаче притежава страхотен потенциал да се превърне в един от най-добрите леви бекове в света заради невероятната си бързина, съчетана с техника и прецизност при центриранията.

Той е и достатъчно агресивен и успешен при единоборствата в защитен план и всички тези качества ни карат да мислим, че той ще се превърне в един от най-добрите защитници в света.

4126037

Саидо Бераино – още един англичанин, който през този сезон впечатлява всички. Той е ключов играч за Уест Бромич. Той вече е отбелязал 18 гола през сезона, което е страхотно постижение за нападател на неговата възраст (21 години).

Бераино притежава убийствен завършващ удар и обича да играе на ръба на засадата. Също така той обича да играе с топката и да пресира неуморно своите съперници, докато не си я върне обратно.

4123043

Аднан Янузай – 20-годишният белгиец бе доста успешен под ръководството на Дейвид Мойс през миналия сезон за „червените дяволи“. С неговата бързина и страхотен дрибъл той е удоволствие за окото на всеки футболен запалянко.

Сега той трябва да бъде упорит и да спечели Луис ван Гаал на своя страна. Качествата му са безспорни и бъдещето ще покаже докаде може да стигне този интригуващ млад футболист.

4107101

Кюрт Зума – французинът е един от най-добрите млади защитници в света. Този сезон е много успешен за него, а Жозе Моуриньо все по-често избира него пред Гари Кейхил за партньор на Джон Тери в центъра на защитата на „сините“.

20-годишният французин е достатъчно универсален футболист и може да бъде използван дори в халфовата линия на Челси. Със своята страховита физика и страхотното умение да печели почти всяка висока топка е само въпрос на време да се превърне в твърд титуляр за лондончани.

4115284

Дани Ингс – един от най-подценяваните играчи от всички. 22-годишният стрелец на Бърнли е един от най-важните футболисти в състава, както сега във Висшата лига, така и година по-рано в Чемпиъншип.

Той е упорит, бележи голове, но и обича да създава положения за своите съотборници. Постоянен е в изявите си и всички тези качества вече го правят желан от много, много големи клубове на Острова и извън него.

4108352

Рахийм Стърлинг – само на 20 години, а вече желан от всички големи риби във футболния океан. Твърд титуляр за Ливърпул, а вече и за националния отбор на Англия. Той има всичко, което трябва да притежава едно крило.

Бърз е, дриблира страхотно, има силен удар и прецизно центриране, страхотен завършващ удар и техника, която е впечатляваща. Дали ще стане звезда? Та той вече е!

4137693

Хари Кейн – суперзвездата на Висшата лига през този сезон. Фаворитът на всички запалянковци на Тотнъм не спира да хваща окото на всички свързани с най-великата игра. Кейн е забележителен през този сезон – 29 гола във всички турнири. Той е на 21 години, а вече има участие за Англия и дори гол.

В началото на сезона той бе резерва, но след това запрати на скамейката Роберто Солдадо. Несменяем титуляр и дори капитан в мача на „шпорите“ срещу Бърнли. Успешният му сезон изпълнен с рекорди и велики постижения за него го прави най-обещаващия футболист към този момент в Англия.

4136376