"Ел Класико" - първият мач в историята на стойност 1 млрд. евро

галерия:

Блясъкът на "Ел Класико" между Реал Мадрид и Барселона отново ще завладее света на футбола утре вечер, а голямото дерби на испанския футбол ще се превърне и в първото в историята съперничество на стойност един милиард евро, изчислява британският ежедневник The Telegraph.

Това поне става ясно от изчисленията, направени на база трансферните цени на футболистите, които ще вземат участие в сблъсъка.

Поразителното е, че в случая към сметките дори не е прибавен контузеният ас на "лос меренгес" Гарет Бейл, който е и най-скъпият футболист в историята с платените за него 85.3 милиона паунда (или 100 милиона евро, б.р.) през миналото лято.

Поглеждайки към вероятната стартова единайсеторка на Реал Мадрид утре вечер, можем да видим футболисти на обща стойност 411.4 милиона английски лири, изчисляват британците.

Както и може да се очаква, най-скъп е кавалерът на Златната топка Кристиано Роналдо с цена от 105.6 милиона лири, докато след него следва колумбийският национал Хамес Родригес, оценяван на 52.8 милиона паунда.

Хърватският плеймейкър Лука Модрич е оценен на 48.4 милиона лири, докато Карим Бензема, Серхио Рамос и Тони Кроос "поделят" цена от 39.6 милиона паунда според авторитетния сайт transfermarkt. Въпреки, че често е резерва в състава на Карло Анчелоти, младият халф Иско "държи" цена от впечатляващите 30.8 милиона паунда.

"Най-евтин" в стартовия състав на Реал Мадрид е Икер Касияс с цена от едва 7 милиона английски лири.

4120611

Едва ли ще е изненада за някого, че най-високо оценяван в редиците на Барселона е аржентинската перла на тима Лионел Меси с цена от 105.6 милиона паунда - колкото е и тази на Кристиано Роналдо.

Новата голямата звезда на бразилския футбол Неймар заема втората позиция с "етикет" за 61.6 милиона лири, докато привлеченият през лятото Луис Суарес е оценен на 52.8 милиона паунда, без нито един изигран мач за каталунците до момента.

Най-скъпият халф на Барселона е Андрес Иниеста с цена от 39.6 милиона лири, докато Жерар Пике е най-високо оценяваният бранител със своите 30.8 милиона паунда. Скъпичък е и дефанзивният халф Серхио Бускетс, който е оценен на 30.2 милиона лири.

Подобно на Реал Мадрид, "най-евтин" в стартовия състав на "лос кулес" е чилийският вратар Клаудио Браво с цена от 7 милиона паунда.