Топ 10 на най-шокиращите загуби на Манчестър Юнайтед в Англия

снимка: Guliver/Getty Images

Загубата на Манчестър Юнайтед от Лестър с 3:5 бе приета като голям шок от всички фенове на "червените дяволи".

Гостите от Манчестър дори поведоха в резултата с 3:1 и очакваха лесен успех, когато домакините нанесоха своя удар.

Футболистите на Лестър отбелязаха пет гола с пет удара във вратата на Юнайтед и записаха нова срамна страница в историята на именития съперник.

Стартът на Висшата лига за Луис ван Гаал е повече от кошмарен като след пет кръга отбора има само една победа с две загуби и две равенства

Английското издание "Телеграф" ни припомня десетте най-големи загуби на отбора във Висшата лига:

1) 23 октомври 2011

Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 1:6

Най-тежката загуба за тима от 56 години и за първи път отбора допуска 6 гола на "Олд Трафорд" от 1930та година. Марио Балотели започна с головете, а последните минути бяха ужасни за домакините, които получиха три попадения, а Сити спечели титлата по-късно.


2) 20 октомрви 1996

Нюкасъл - Манчестър Юнайтед 5:0

Отмъщението на Кевин Кийгън начело на "свраките", за загубата на титлата предишния сезон. Брилянтен мач за Нюкасъл правят Дарън Пийкок, Давид Жинола, Лес Фърдинанд, Алън Шиърър и уникалният прехвърлящ удар на Филип Алберт.



3) 26 октомври 1996

Саутхямтън - Манчестър Юнайтед 6:3

Само шест дена след петицата на Нюкасъл, Манчестър записва нова срамна загуба като гост. Юнайтед изостава с 0:3 на полувреме. Последва изгонване на Рой Кийн и невероятните отигравания на Мат Льо Тисие, който завинаги остава с този мач в сърцата на "светците".  Няколко месеца по-рано домакинте пак побеждават Юнайтед . След тежките загуби за Юнайтед остава да спечели титлата и Сър Алекс го прави.

 

4) 3 октомври 2000

Челси - Манчестър Юнайтед 5:0

Юнайтед са в поредица от 29 мача без загуба . Густаво Пойет се разписва след само 27 секунди, Крис Сътън бележи един от малкото си голове в Премиършип.

 

5) 21 септември 2014

Лестър - Манчестър Юнатйед 5:3

Юнайтед води с 3:1 и се вижда победител, но реферът Клатенбърг даде спорна дузпа за домакините и обрата за домакинте е огромен след като бележат четири безответни гола. за първи път от 30 години Юнайтед губи мач, в който води с два гола разлика.

 

 

6) 16 март 2014

Манчестър Юнайтед - Ливърпул 0:3

Отборът на Дейвид Мойс страдаше в първенството, докато Ливърпул се бореше за титлата. Местата на отборите бяха разменени за първи път след много години. Мърсисайдци доминират през целия двубой и този резултат е най-малкото за Юнайтед.

 

7) 29 октомври 2005

Мидълзбро - Манчестър Юнайтед 4:1

Двубоят, който може би сложи край на кариерата на Рой Кийн в Юнайтед. Той пропусна мача, но след него не пропусна да обвини своите съотборници за загубата пред клубната телевизия и Сър Алекс го изхвръли. Гайска Мендиета вдъхнови своя отбор и отбеляза две попадения като Хесълбенк и Якубу добавят по едно попадение.

 

 

8) 14 март 2009

Манчестър Юнайтед - Ливърпул 1:4

Да загубиш от най-големия си враг винаги е страшно, а още по-болезнено е да те откажат от титлата след като си повел, а в отбора имаш Рууни и Роналдо.

 

9) 14 март 2004

Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 4:1

последната победа на Сити с 4:1 не бе изненадваща, но тази преди десет години се помни от почти всички привърженици на "гражданите". Няколко дена по-рано Юнайтед изхвърча от Шампионската лига, а с тази загуба остава и без шансове за титлата. Един от героите за Сити е Роби Фаулър, който открива резултата

 

10) 1 януари 1996

Тотнъм - Манчестър Юнайтед 4:1

Този мач се помни от фенове като двубоя на Вилиам Пруние. Юнайтед има сериозни проблеми с контузени защитници около Коледа и привлича въпросния французин след препоръката на Ерик Кантона. Това е един от двата мача на Пруние, който играе отвратително и завинаги попада в най-лошата 11-рка на Юнайтед. "Шпорите" не могат да повярват на късмета си и наказват своя опонент.