Лудогорец се стяга за нов бой над Партизан

галерия:

снимка: ludogorets.com

Тази вечер българският първенец Лудогорец излиза срещу сръбския гранд Партизан в първи мач от третия предварителен кръг в Шампионска лига.

Двубоят е от 21:00 часа на стадион “Лудогорец Арена”, който ще бъде пълен до краен предел за решителния сблъсък.

Двата отбора се срещнаха на същата фаза от турнира и през миналата година, когато “орлите” елиминираха “гробарите” с общ резултат 3:1 след две победи (2:1 в Разград и 1:0 на реванша в Белград).

Залогът и за двата тима е изключително висок, защото победителят от сблъсъка ще продължи борбата за влизане в групите на надпреварата, като същевременно ще си осигури участие в групите на Лига Европа.

Партизан завърши на второ място в сръбското първенство през миналия сезон, но участва в турнира за сметка на шампиона Цървена звезда, който бе наказан заради финансови неуредици.

Във втория квалификационен кръг и двата отбора имаха непретенциозни съперници, които отстраниха без затруднения. Партизан се справи с представителя на Фарьорските острови ХБ Торсхавн с общ резултат 6:1, докато Лудогорец елиминира шампиона на Люксембург Дюделанж след 4:0 у дома и 1:1 в реванша.

Възпитаниците на Стойчо Стоев не са в оптимална форма, след като нямат победа в последните си три мача. След равенството с Дюделанж в Люксембург те загубиха от Хасково (1:0) на старта на А група, а във втория кръг направиха нулево реми при домакинството си на Черно море.

4105037

Тази вечер Лудогорец ще се опита да спре тази негативна серия, като българският шампион ще търси задължителна победа преди реванша в Белград. “Орлите” останаха единственият роден представител в европейските клубни турнири и ще трябва да бранят честта на българския футбол.

Партизан пък със сигурност ще търси реванш за отстраняването си през миналия сезон, а наставникът на сърбите Марко Николич започна мини психо война преди мача, наричайки българския си съперник “милионери”. Той заяви, че отборът му ще покаже, че на терена парите не играят.

В отговор Стойчо Стоев пожела и на Партизан “да станат милионери”, но в крайна сметка и двамата треньори показаха взаимен респект, заявявайки, че очакват тежки сблъсъци, в които шансовете са 50:50.

4104908

В лагера на Лудогорец изпитват сериозни кадрови проблеми, като “орлите” останаха без защита преди мача. Контузени са цели петима основни бранители - Йордан Минев, Козмин Моци, Георги Терзиев, Александър Барт и Браян Ангуло.

В тяхно отсъствие най-вероятно в центъра на отбраната Стоев ще заложи на Александър Александров и Теро Мантула, а на двата бека ще действат Жуниор Кайсара и Шоко.

Под рамката на вратата ще застане националът Владислав Стоянов, а в средата на терена ще видим Светослав Дяков, Христо Златински и Марселиньо. Атаката на Лудогорец ще бъде водена от Роман Безяк, а по крилата ще му помагат Върджил Мисиджан и Михаил Александров.

За разлика от Стойчо Стоев, колегата му Марко Николич няма проблеми с контузени футболисти и ще може да разчита на най-доброто, с което разполага.

Вероятни състави:

Лудогорец: Стоянов, Кайсара, А. Александров, Мантула, Шоко, Дяков, Златински, М. Александров, Мисиджан, Марселиньо, Безяк

Партизан: Лукач, Волков, Станкович, Трайкович, Илич, Брашанац, Дринчич, Живкович, Нинкович, Шкулетич, Лазович