Дяков: Щом Канада е национален отбор, значи ще бъде тежко

снимка: Булфото

За българския национален тим е важно да отработва тактическата си схема за предстоящите европейски квалификации по футбол, заяви халфът Светослав Дяков на заминаване за Австрия, където воденият от Любослав Пенев тим ще срещне Канада в контрола.

Той добави, че към момента играчите не познават практикувания от "Кленовите листа" футбол.

"Абсолютно нищо не знаем за Канада. Гледахме ги, но в следващите дни ще се запознаем по-обстойно с тях. Нямаме никаква идея какъв отбор са те, но щом са национален отбор, значи мачът ще бъде тежък.

Американските тимове имат по-различен стил, а за нас е добре да видим как играят. Който и да бъде съперникът обаче, за нас е важно да спазваме тактическите указания на селекционера.

Да играеш за България е престиж и ние трябва задължително да отработваме тактическата ни схема, за да играем добре", заяви Дяков при заминаването на отбора за Австрия.

Полузащитникът на Лудогорец говори и за бъдещето си в отбора на Лудогорец. Той обясни, че може да напусне 3-кратните шампиони само при много добра оферта към клуба.

"Всичко е въпрос на преговори. Трябва обаче сериозна оферта, която да обсъдим с ръководството. Чак тогава ще мислим", каза той, цитиран от БТА.