Ивелин Попов: Време ми е да напусна Кубан

Капитанът на националния ни отбор по футбол Ивелин Попов говори пред медиите след тренировката на отбора. Възпитаниците на Любослав Пенев са на лагер в Правец преди приятелската среща с Канада, която ще се проведе на 23 май в Австрия.

Попето направи изключително силен сезон с клубния си отбор Кубан (Краснодар), а доказателство за това е, че нападателят попадна в идеалния отбор на руската Премиер лига в класацията на championat.ru.

Бившият футболист на Литекс е единственият представител на по-скромен клуб в класацията, но това скоро може да се промени, след като вчера се прокраднаха информации, че той се е разбрал със Зенит (Санкт Петербург).

Самият Попов довери, че към него наистина има сериозен интерес от няколко руски отбора. Той не скри желанието си да напусне Кубан, за да продължи кариерата си в по-класен тим. 

"Разбира се, че се радвам се за наградата, която получих в Русия. Това е голямо признание, всички виждате какви футболисти играят там.

Доволен съм, но не изцяло. В индивидуален план изпращам добър сезон, но в колективен - не толкова", каза Ивелин Попов.

Относно бъдещето си и кандидатите за подписа му футболистът разкри:

"От Астън Вила имаше интерес през зимата. Иначе за момента няма оферти от Англия. В Русия има три - четири отбора със сериозен интерес към мен.

Смятам, че ми време да напусна Кубан. За тези две години дадох много на клуба, както и той ми даде много, но искам да продължа напред. Желанието ми е да играя в евротурнирите. Иначе нямам представа колко е цената ми", коментира Попето. 

Накрая капитанът на България направи култово изказване, отговаряйки на въпрос за предстоящия ни мач с Канада.

"Знам, че Канада са национален отбор. Познавам ги от видеото, което гледахме с останалите. Надявам се, че ще победим".