Зенит отново с апетит към Ивелин Попов

снимка: Guliver/Getty Images

Ивелин Попов отново е в полезрението на Зенит (Санкт Петербург) и руският гигант е готов да направи всичко, за да има българския топнападател в своите редици, гръмнаха медиите в Русия днес.

По време на зимния трансферен прозорец осминафиналистът в Шампионска лига проявяваше сериозен интерес към звездата на Кубан, но от клуба на българина изискаха цели 10 милиона евро за неговите права.

От Зенит не бяха готови да се разделят с подобна сума, въпреки че отправиха последен опит за закупуването на Попов в последните часове на прозореца, но до сделка не се стигна.

Снощи пък Зенит спечелиха с 4:1 срещу отбора на Попов, а ръководствата на двата отбора са провели предварителни преговори за нападателя, който направи изключително силен сезон.

Попов по всяка вероятност ще попадне в отбора на сезона, след като нападателят завърши с 6 гола кампанията в Премиер лига, а освен това добави цели 11 асистенции, завършвайки начело в класацията по този показател.

Очаква се през това лято вицешампионите да се разделят с голямата си звезда Хълк, а в лицето на капитана на националния отбор на България Вилаш-Боаш и компания виждат перфектния заместник.