Ходжсън отправи молба към клубовете преди Световното

снимка: БТА/AP

Английският селекционер Рой Ходжсън призова клубовете от  Висшата лига да съхраняват местните национали по време на  приятелските мачове, които ще изиграят веднага след края на  настоящия сезон.

Пример е отборът на Манчестър Сити, който може  да включи в групата си Джо Харт и Джеймс Милнър за турнето в  Обединените Арабски Емирства, което започва на 15 май. Мачът  срещу Ал-Аин ще бъде проведен само три дни след оповестяването  на окончателната група на Англия за предстоящото световно първенство в Бразилия.

"Изпратих писмо до Футболната асоциация и до клубовете, в което бях прикачил програмата на националния отбор до началото на  световното първенство. Помолих също така всички да освободят  английските си национали след последния ден на сезона, защото те ще имат нужда от известна почивка от футбола.

Ние нямаме  контрол над тези неща, но това е моето желание. Направих каквото мога, но клубовете пак могат да откажат. Аз нямам власт над  тях. Имам реална такава от 19 май насетне", каза Ходжсън.

"Футболистите трябва да разберат, че аз няма да робувам на  имена и няма да показва симпатия към никого. От моя гледна  точка, те имат договори и с Англия. Ако бях футболист, щях да  накарам моя агент да прегледа възможните опции и да помогне. 

Опасявам се най-много от това, че ще си заминем от световното  първенство с мисълта, че сме можели да бъдем по-отпуснати и  по-свежи. Затова и Стивън Питърс (б.пр.- психологът на Ливърпул) ще пътува с нас. Той може да свали част от напрежението",  добави Ходжсън.