Останаха билети за 7 мача от Световното по футбол

снимка: БТА/AP

Световната футболна федерация (ФИФА) обяви, че има свободни  билети за Мондиал 2014 в Бразилия само за 7 от всичките 64 мача  малко преди да бъде сложен край на официалната продажба. Така  пет дни преди да бъде прекратено разпродаването на пропуски,  повече от 2,5 милиона екземпляра са продадени.

ФИФА също така  обяви, че от гледна точна на зрителския интерес и на продажбите, Световното първенство в Бразилия е най-успешното събитие. За повечето от мачовете местата са били изчерпани почти  веднага след отварянето на процедурата на 12-и март. Но за  няколко от мачовете от предварителните групи все още има  свободни места.

Билетите за фазата на елиминациите ще бъдат  пуснати в продажба на 15-и април. Мачът Гърция- Кот д'Ивоар, който ще се играе в  североизточния град Форталеза, за момента е предизвикал  най-малък интерес, според онлайн-платформата на ФИФА.

Следващите в рейтинга за нисък интерес са мачовете Нигерия- Босна и  Херцеговина и Русия- Република Корея, и двата насрочени за град  Куяба. Останалите мачове с незапълнени стадиони са Уругвай-  Коста Рика във Форталеза, Република Корея- Алжир в Порто Алегре, Хондурас- Швейцария, който ще се играе в намиращия се в  джунглата град Манаус, и Босна и Херцеговина- Иран на стадиона в Салвадор де Баия.

Все пак ФИФА не конкретизира колко свободни места има за  всеки от тези мачове, а само уточни, че срещата на 24-и юни  Гърция- Кот д'Ивоар е с най-много свободни седалки за момента. В същото време Хондурас- Швейцария е близо до пълната му  разпродажба.

Все още не е отворена процедурата за мача на откриването  между Бразилия и Хърватия на стадиона в Сао Пауло, както и за  финалната среща, планирана за легендарния Маракана в Рио де  Жанейро, както и за полуфиналите в Сао Пауло и Бело Оризонте. За тази фаза от разпространението на билетите ФИФА ще пусне в  обращение 295 хиляди билета.