Прандели се разбрал за нов договор

снимка: БТА/AP

Националният селекционер на Италия Чезаре Прандели обяви, че е приел предложението на местната федерация за продължение на договора му със „Скуадра адзура“.

4-кратният световен шампион е един от съперниците на България в квалификациите за Европейското първенство във Франция през 2018-та година, което ще бъде първото в разширен формат с 24 участници.

„Бях трогнат от предложението на федерацията и съм много горд, защото за първи път ми предлагат нов договор още преди да съм постигнал определените резултати“, каза Прандели.

„Вероятно причината е всичко постигнато през последните няколко години, но сега нещо много важно ни очаква в следващите месеци. Федерацията ми предложи и аз приех, още не сме изчистили всички детайли, но сделката е факт“, допълни той.

Прандели не изключи възможността ветераните Франческо Тоти и Антонио Касано да получат доверието му за предстоящото Световно първенство в Бразилия. Той също така похвали изявите на Алесандро Флоренци, Чиро Имобиле и Матиа Дестро, които бяха младежки национали допреди година, но имат добри шансове да попаднат в мъжкия състав за Мондиал 2014.