Сформират "Б" отбор на България

снимка: Булфото

Вариант за сформиране на “Б” национален отбор ще дискутират в изпълкома на БФС. Идеята е на първия вицепрезидент Йордан Лечков. А поводът - предложенията за платени от съперници приятелски мачове, които нашите с нежелание са отхвърлили, пише "Труд".

Например контрола с Австралия в Сидни срещу 200 хиляди евро, но и изтощително пътуване със смяна на часови пояси в рамките на 4 дни. Бившите национали в изпълкома приемат като разглезване нежеланието на играчите и техните клубове да се предприемат презокеански воаяжи. А при 12-годишно отсъствие от голям форум всяко евро в касата на БФС е добре дошло и отива за оптимални условия за тима.

Идеята за “Б” отбор е осъществима за контроли, защото нямаме асове в големите първенства и противниците едва ли ще имат претенции с какъв състав идва България. Проблем би бил наличието на звезди, които организаторите често вписват в контракти за мачове. И при отсъствие намаляват от хонорара.

След ерата на Иван Вуцов като директор на БФС дългите турнета на националите излязоха от мода. Изключенията са Мексико - България (0:3) в Хюстън през 2005-а, ЮАР - България (1:1, 2010-а) в Йоханесбург и Япония - България (0:2) през 2013-а в Нагоя.