Стъридж зарадва Англия с късен победен гол

галерия:

снимка: БТА/AP

Англия зарадва „Уембли“ с късен гол на Даниел Стъридж и победа 1:0 над Дания в контролна среща. В 82-ата минута стихийният натиск на домакините най-накрая даде резултат и нападателят на Ливърпул засече центриране на Адам Лалана от Саутхямптън, за да реализира единственото попадение в срещата.

Като цяло мачът не бе особено интересен, темпото бе ниско, а и двата тима не жеалеха да поемат рискове в нападение и да търсят натиск. Все пак, домакините стигнаха до победата и по този начин дадоха победен старт на подготовката си за Световното първенство в Бразилия.

Англичаните заслужаваха да направят подарък на публиката на „Уембли“, след като звездата Уейн Рууни изпусна три-четири отлични положения, а съотборникът му в Манчестър Юнайтед Даниел Уелбек провокира най-добрата намеса за вечерта.

В 71-ата минута талантът на Ливърпул Рахим Стърлинг направи скоростен пробив и центрира за Уелбек, който моментално стреля, но бившият вратарна Манчестър Сити Каспер Шмайхел демонстрира класа при спасяването.

В самия край на първото полувреме пък стражът на датчаните отново отчая домакините с великолепен рефлекс при изстрел от близка дистанция на Стъридж, който се възползва от подаване на Гари Кейхил.

Все пак, домакините ликуваха в 82-ата минута, когато резервата Адам Лалана центрира в малкото наказателно поле и Стъридж се извиси над защитниците, за да прати с глава топката в далечния ъгъл – 1:0.