Роналдо срещу Ибра на баражите за Мондиал 2014

снимка: БТА/AP

Днес в централата на ФИФА в швейцарския град Цюрих бе изтеглен жребият за баражите в зона Европа на квалификациите за Световното първенство в Бразилия през 2014-та година.

 

Ветеранът от швейцарския национален отбор, който се класира директно за Мондиала - Александър Фрай - помагаше за разпределянето на 8-те отбора в плейофите.

 

Поставените отбори според ранглистата на ФИФА бяха - Португалия (14-ти в света), Гърция (15), Хърватия (18) и Украйна (20).

 

Непоставените тимове бяха - Франция (21), Швеция (25), Румъния (29) и Исландия (46).

 

За съжаление на зрителите, те няма да станат свидетели на звездно дерби между най-отличителните национални отбори - тези на Португалия и Франция.

 

„Селесао" на Кристиано Роналдо ще играе с Швеция на Златан Ибрахимович, така че този сблъсък няма да страда от липса на класни изпълнители.

 

Съдомакинът на Евро 2012 Украйна ще трябва да се изправи срещу Франция в спор за място на финалите на второ поредно голямо първенство. Sporta.bg припомня, че точно на Европейското двата тима бяха в Група D и "петлите" спечелиха битката с 2:0 след попадения на Жереми Менес и Йоан Кабай.

 

Може би най-лишеният от блясък двубой е между Гърция и Румъния, а Исландия ще домакинства на Хърватия в първия мач от баражите.

 

Първите срещи са на 15-ти ноември, а реваншите - на 19-ти същия месец.

 

Sporta.bg ви припомня всички отбори, които до този момент са си осигурили класиране на Световното първенство в Бразилия догодина.


Баражи в Зона Европа за класиране на Световното първенство в Бразилия през 2014 година (мачовете ще се играят на 15 и 19 ноември):

 

Португалия - Швеция


Украйна - Франция


Гърция - Румъния


Исландия - Хърватия