Пенев: Никой не знае дали Италия ще играе на 100% или 44%

снимка: БТА/AP

Селекционерът на България Любослав Пенев сподели днес на пресконференция преди двубоя с Армения, че не очаква Италия "да легне" на Дания, но все пак призна, че никой не може да знае дали "адзурите" ще играят на пълни обороти в двубоя.

 

България и Дания са основни фаворити за второто място в групата, като Армения и Чехия са с минимални шансове. При две победи обаче "лъвовете" със сигурност ще се наредят зад Италия в група "Б".

 

"Определено резултатите, които се получиха в групата, са интересни, дори в някои мачове и доста изненадващи. Но в крайна сметка всеки е спечелил толкова, колкото е заслужил", направи Пенев равносметка и даде мнението си за това дали Италия ще играе "честно" срещу Дания.

 

"Това, че Италия са се класирали, не означава, че няма да играят докрай. Никой в тази зала не може да каже дали италианците утре ще играят на 100% и 44% да речем.

 

Изобщо не искам да подлагам на съмнение, че някой отбор ще играе симулативно. Мачовете на национално ниво все пак са чест и престиж", каза още Пенев по темата и коментира има ли проблеми около състава за мача.

 

"Имаме 1-2 ударени, но като цяло отборът е готов и няма физически проблеми. Аз съм сигурен, че утре ще гледаме атрактивен футбол. И в двете формации има бързи и технични футболисти, но ние ще преследваме нашите цели".