Страхотно! Армения шокира Чехия и ни направи втори подарък

снимка: БТА/AP

Скоро след като шокира Дания с 4:0 насред Копенхаген, националният тим на Армения поднесе нова сензация в нашата група B за класиране на Мондиал 2014 в Бразилия.

 

Този път воденият от Вардан Минасян превзе Прага и подчини домакините от Чехия, измъквайки успех с 2:1 над един от фаворитите за класиране в групата.

 

По този начин Армения на практика остави България на второто място в група B, изравнявайки се по брой точки с днешния си съперник - по 9. "Лъвовете" разполагат с 10 пункта, но и мач по-малко. След броени минути стартира двубоят между Италия и България в Палермо.

 

Може да се каже, че това е втори голям подарък от страна на Армения към българския тим. Успехът в Дания също бе в полза на "лъвовете", като този път повален бе друг от основните ни конкуренти за поне второ място в групата.

 

На почивката резултатът в Прага бе 0:1 в полза на гостите, след като Карлен Макърчян даде аванс на Армения с великолепен изстрел от дистанция.

 

В 71' обаче чехите изравниха, а точен за 1:1 бе една от големите звезди на тима Томаш Росицки.

 

И докато феновете в Прага очакваха пълен обрат, то в добавеното време Армения нанесе фатален удар над своя домакин. Геворг Газарян излезе очи в очи с Петър Чех, като стражът на Челси успя да отрази първоначалния му удар. Топката обаче рикошира в главата на арменеца и влетя в мрежата, хвърляйки трибуните на "Еден Арена" в потрес.

 

Така Армения до голяма степен възроди шансовете си за участие на бараж, намирайки се на само точка от България и второто място. Чехия пък пропусна отличен шанс да дръпне с две точки пред родния тим, допускайки второ поражение до момента.