ВИДЕО: Фаворитите се изпотиха здраво в контролите снощи

галерия:

снимка: БТА/AP

Доста корави съперници срещнаха световните суперсили във футбола и на повечето места, където се изиграха приятелски мачове, се получиха любопитни и атрактивни резултати.

 

Sporta.bg припомня, че българският национален отбор регистрира третото си поражение под ръководството на Любослав Пенев, след като отстъпи с 0:2 на Македония на стадион „Филип II Македонски".

 

Самият Пенев подчерта, че контролата е била изключително полезна, защото „някои неща дават повод за размисъл".

 

Както Sporta.bg вече ви информира, съперниците на България в битката за класиране на Мондиал 2014 също претърпяха тежка нощ, след като нито един от тях не записа успех в съответния си спаринг.

 

Най-звездният мач на наш опонент, без съмнение, бе Италия - Аржентина, въпреки че и двете селекции бяха без най-знаменитите си играчи - Лео Меси и Марио Балотели. „Адзурите" допуснаха загуба с 1:2 на стадион „Олимпико", като основен принос за успеха на „гаучосите" има Гонсало Игуаин, който този сезон ще се подвизава в Наполи.

 

Носителят на Купата на конфедерациите Бразилия изненадващо отстъпи на Швейцария в друг любопитен приятелски мач снощи.

 

Германия пък бе на път да допусне сензационна загуба от Парагвай, но в крайна сметка головото шоу между двата тима завърши наравно 3:3.

 

В битката за Острова Англия успя да осъществи обрат срещу комшиите си Шотландия и се отърва от неприятно поражение преди заключителните битки за класиране на Мондиал 2014.


В друг дългоочакван сблъсък Кристиано Роналдо спаси Португалия от загуба срещу Холандия, след като реализира изравнително попадение за крайното 1:1 в 87-ата минута. По този начин CR7 заличи пасива на домакините, натрупан в 17-ата минута, когато Кевин Строотман откри резултата.

 

Това бе 40-ти гол за националния отбор на Португалия на Роналдо, с който той оправда присъствието си на терена, като до този момент беше почти незабележим за „селесао".

 

Холандия спечели всичките си 6 мачове от квалификациите за Световното първенство до момента и е убедителен лидер със 7 точки аванс в Група D, като от година няма загуба в официални срещи.

 

Португалия пък е доста по-колеблива в резултатите си и има 2 равенства и 1 загуба по пътя си към Мондиал 2014. „Селесао" е водач с 14 точки в Група F, с 2 пункта и мач повече от втория Русия.