ВИДЕО: Англия отново не очарова "Уембли", този път срещу Ирландия

снимка: БТА

Английският национален отбор продължава с колебливите си изяви на домашния стадион „Уембли", като този път бе записан неуспешен двубой с Ирландия в първи сблъсък от 1995-та година насам между двата тима.

 

Около 80 000 зрители очакваха бляскав успех на „Трите лъва", които обаче стигнаха само до равенство 1:1 в лишен от качествени отигравания и гръмки емоции мач.

 

Една от най-лошите новини за представителния тим на англичаните обаче беше принудителната смяна на нападателя на Ливърпул Даниел Стъридж, който напусна терена с видимо тежка контузия.

 

Селекционерът Рой Ходжсън изрази притеснение, че отсъствието на Стъридж може да се отрази негативно в следващата контрола в Рио де Жанейро срещу Бразилия, тъй като и без това Англия страда откъм креативност в атака.

 

Може би най-атрактивния момент от срещата се случи в 13-ата минута, когато Шейн Лонг смълча „Уембли" с великолепен изстрел с глава, който порази мрежата на Джо Харт - 0:1.

 

Все пак, 10 минути по-късно талисманът и жива легенда на Челси Франк Лампард възстанови равенството, но Англия така и не осъществи очаквания от всички фенове обрат.

 

Ирландците нямаха особен проблем да удържат стихийните набези на своите домакини и без особени проблеми запазиха отличната си статистика срещу този съперник. Ейре няма загуба от Англия вече 28 години.

 

Ашли Коул беше уважен от треньора Рой Ходжсън, който го бе определил за капитан и преди началото на срещата „Уембли" награди с овации бранителя на Челси за преминаването на бройката от 100 мача с националната фланелка.

 

Колман центрира отлично в 13-ата минута, а Лонг с прекрасен удар с глава накара няколкото хиляди привърженици на Ирландия да изпаднат в екстаз - 0:1.

 

Стъридж обаче вдъхнови изравнителния гол с добър контрол на топката в наказателното поле, преди да я предостави на Лампард, който отблизо посече вратаря на Ирландия Форд - 1:1.

 

До края на двубоя най-добрия шанс за втори гол се откри пред Окслейд-Чембърлейн, който получи добър пас от Уейн Рууни, но стражът на Ейре се намеси решително с крак, за да предотврати опасността.

 


E_I footyroom.comby footyroom