ВИДЕО: Германия крачи уверено към Мондиал 2014

снимка: БТА

Германия е все по-близо до класиране на финалите на Световното първенство през 2014-та година, след като очаквано и без видими трудности разгроми гостуващия Казахстан с 4:1.

 

Бундестимът можеше да се поздрави дори с по-изразителен успех, но няколко сериозни пропуски на домакините ги лишиха от възможността да си оправят съвсем головата разлика.

 

Въпреки че допусна цели 4 попадения във вратата си, стражът на Казахстан Андрей Сиделников заслужава поздравления за великолепните си намеси в срещата, с които избави тима си от резил на стадион „Грюндих".

 

Само в рамките на 10 минути в средата на първото полувреме Германия си осигури повече от комфортна преднина от 3 гола, преди груба грешка на вратаря Мануел Нойер да позволи на гостите да стигнат до почетно попадение.

 

Марко Ройс беше героят на вечерта за Бундестима, защото той откри резултата в 23-ата минута със собственоръчно изработен гол след добър контрол в наказателното поле и безпощаден удар в ъгъла - 1:0.

 

4 минути по-късно Филип Лам предостави топката на тепсия за Марио Гьотце, който отблизо без никакви проблеми покачи на 2:0.

 

Месут Йозил, който асистира за първото попадение на германците, отново беше архитект на голова атака в 32-ата минута, когато подаде за Гюндоган и футболистът на Борусия (Дортмунд) направи 3:0.

 

Нойер реши да се прави на техничен в 47-ата минута, когато започна да дриблира между няколко играчи на гостите, загуби топката и в крайна сметка Шмидгал на празна врата намали на 3:1.

 

Все пак резултатът не остана непроменен, след като Ройс наниза второто си попадение в мача в 90-ата минута, за да оформи крайното 4:1.

 

Германия има 16 точки от 6 мача и е убедителен лидер в класирането на своята квалификационна група С, като авансът пред Австрия, Швеция и Ирландия е цели 8 точки.

 

Тези три отбора до последно ще се борят за бараж, а Казахстан е на 5-та позиция с 1 пункт, докато Фарьорски о-ви е на дъното без актив.

 


Germany vs Kazakhstan 4:1 GOALS HIGHLIGHTSby footballdaily1