ВИДЕО: Черна гора осуети плановете за Мондиал на Англия

снимка: БТА

Англия разочарова милионите фенове на футбола на Острова, след като стигна само до равенство 1:1 при визитата си на Черна гора в столицата Подгорица.

 

Ранният гол на Уейн Рууни не се оказа достатъчен за победата на „трите лъва", които отново демонстрират трудности с преодоляването на коравия съперник в лицето на най-младата държава в Европа.

 

Деян Дамянович екзалтира феновете в столицата с изравнително попадение в 76-ата минута и оформи крайния резултат 1:1, който не удовлетворява амбициите на англичаните.

 

При предишното си гостуване на Черна гора националният тим на Англия, воден още от Фабио Капело, допусна равенство след повеждане с 0:2, като Рууни получи червен картон.

 

Само 120 секунди след първия съдийски сигнал тази вечер нападателят на Манчестър Юнайтед разтресе гредата и индикира, че е готов на всичко, за да остави по-позитивни впечатления този път.

 

В крайна сметка Англия не можа да свали Черна гора от върха в класирането на квалификационна Група Н. Изненадващо или не, западните съседи на България продължават да бъдат лидери с 14 точки.

 

„Трите лъва" засега имат 12 пункта, като и те, и черногорците, са изиграли по 6 мача. Полша и Украйна делят 3-тото място с по 8 точки от 5 срещи, а Молдова има 4 пункта, докато Сан Марино е без актив.

 

Капитанът Стивън Джерард, съотборникът му от Ливъпрул Глен Джонсън, Ашли Коул, Майкъл Карик, Джеймс Милнър и Даниел Уелбек се завърнаха сред титулярите на Англия за важната визита в Подгорица.

 

Стартът на двубоя беше перфектен за световните шампиони от 1966-та година - в 7-ата минута Рууни се възползва от лиспата си на опека и засече с глава добро центриране от корнер за 0:1.

 

Постепенно с натрупването на минутите обаче англичаните губеха инициативата, а и не успяха да надградят над аванса си. Така домакините получаваха все повече и повече шансове да притесняват вратаря Джо Харт.

 

Въпреки няколкото пропуска на нападателя на Ювенутс Мирко Вучинич, в 76-ата минута нямаше кой да спре Дамянович, който изравни с премерен изстрел за 1:1.

 

Така последният съдийски сигнал узакони равенството, като Англия е изправена пред угрозата да играе бараж за класиране на Мондиал 2014.

 


MON 0-1 ENGby Samu300

 


MON 1-1 ENGby Samu300