ВИДЕО: Италия се спаси от загуба в Холандия

снимка: БТА

Италия избегна шеста последователна загуба в контролите, след като стигна до равенството 1:1 в гостуването си на Холандия, благодарение на попадение в 91-ата минута на младока Марко Верати.

 

„Лалетата" бяха открили резултата в 33-ата минута, когато футболистът на ПСВ (Айндховен) Джърмейн Ленс се възползва от неправилно подреждане на италианската защита и простреля Джанлуиджи Буфон.

 

В крайна сметка две от резервите на „адзурите" Верати и Алберто Джилардино обмениха подавания, след което талантът на Пари Сен Жермен възстанови равенството. Това бе първо попадение за Верати с националната фланелка, макар и в приятелски двубой.

 

Италия пък спази традицията да не губи контроли срещу Холандия, като вече от 12 спаринга има 6 успеха и 6 хикса.

 

Селекционерът на „адзурите" Чезаре Прандели отново заложи на офанзивна схема 4-3-3 начело с Марио Балотели, Стефан Ел Шараави и Антонио Кандрева в атака. Давиде Астори и Давиде Сантон пък получиха доверието на треньора да започнат в защитата.

 

Холандският наставник Луис ван Гаал заложи на подчертано млад състав, който обаче беше оглавяван от суперзвездата на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси. По-късно в срещата се включиха други опитни футболисти - Ариен Робен и Дирк Кайт.

 

В 33-ата минута „лалетата" се възползваха от един от шансовете си за гол и откриха резултата чрез Джърмейн Ленс. Той получи топката след неефективно изчистване на центриране от Дарил Янмаат, а след това имаше цялото време на света, за да обработи кълбото и да го прати в мрежата на Буфон - 1:0.

 

Балотели можеше да изравни почти веднага, но се засуети в наказателното поле и в крайна сметка диагоналният му изстрел бе избит в корнер. Малко по-късно пък Ел Шараави също се провали в опита да се разпише, след като на два пъти бе извеждан на стрелкова позиция, но бранители на Холандия се намесваха решително и избиваха топката.

 

През втората част Буфон често трябваше да парира опасни удари на противникови играчи, като най-често Ленс пробваше късмета си от далечна дистанция. Стражът на Ювентус не допусна да бъде изненадан, както се случи в мача с България на „Васил Левски" и изстрела на Станислав Манолев.

 

В 90-ата минута Италия изпусна златен шанс да изравни чрез Пабло Освалдо, който с глава отблизо някак си не намери целта, като центрирането към него бе на Игнасио Абате.

 

Секунди след края на редовното време обаче младият талант на Пари Сен-Жермен Марко Верати обмени хитри пасове с друга резерва - Алберто Джилардино - и простреля вратаря на холандците Тим Крул за крайното 1:1.

 


szólj hozzá: Holland vs Italy 1:1 GOALS HIGHLIGHTS