NEWS7 ще излъчи контролата с Канада

снимка: Булфото

NEWS7 ще излъчи пряко следващия мач на националния отбор по футбол. Приятелската среща е на 23 май от 18:30 ч. Проверката за тима на селекционера Любослав Пенев е в Австрия, а съперник на България е Канада. Контролата северноамериканците ще се проведе на "Зонензеещадион" в Ритцинг.

За контролата с Канада селекционерът Любослав Пенев изпрати повиквателни на 7 национали, които играят в чужбина. Отново доверието на Пенев получава таранът на Авелино Андрей Гълъбинов, който очарова при дебюта си с националната фланелка срещу Беларус на "Васил Левски".

Повиквателна получи и халфът на Майнц 05 Тодор Неделев, въпреки факта, че бившият футболист на Ботев е изиграл само два официални мача от зимата насам. Капитанът Ивелин Попов, Станислав Манолев, Павел Виданов, Георги Миланов и Димитър Рангелов също попадат в списъка на Ел Голеадор за спаринга.

Целият разширен състав на контролата ще стане ясен допълнително, съобщават от Българския футболен съюз.

В момента "кленовите листа" пък заемат 110 място в ранглистата на ФИФА, а треньор е бившият наставник на Реал (Мадрид) Бенито Флоро. Най-популярният футболист в Канада в момента е Джулиън де Гусман, който е минал през Примера дивисион и Бундеслигата, а в момента е в гръцкия Ксанти.