Каранка: Можехме да победим с повече голове

снимка: БТА

Помощникът на Жозе Моуриньо Айтор Каранка бе доволен от победата на Реал Мадрид над Барселона с 2:1 във втория двубой от Суперкупата на Испания, който донесе трофея във витрината на „белия балет".

 

Гонсало Игуаин и Кристиано Роналдо дадоха солидна преднина на мадридчани още през първата част, а Лионел Меси върна едно попадение за каталунците през втората част, които направиха всичко по силите си, за да не изгубят, въпреки че играха през по-голямата част от срещата с човек по-малко.

 

Според Каранка „кралския клуб" е имал силите да спечели и по-убедително.

 

„Търсехме победата и двубоят тръгна по начинът, по който искаме още от самото начало, още повече, след като останахме с човек повече.

 

Създадохме много положения. Смятам, че спечелихме справедливо, особено с оглед на първата част. Резултатът отразява показаното от двата тима на терена.

 

Ако бяхме вкарали всичките си положения през първото полувреме, резултатът щеше да е и по-справедлив. Това бе мач за трофей и това бе резултатът, който ни бе нужен с оглед на първата среща", заяви помощникът на Моуриньо на пресконференцията след двубоя.

 

Следващия двубой на Реал е в неделя срещу Гранада на "Сантяго Бернабеу".