Моуриньо нападна страничния съдия след загубата от Барселона

снимка: БТА

Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо смята, че страничният съдия е допуснал "голяма грешка", като е признал гола на Педро Родригес при поражението на "кралския клуб" с 3:2 от Барселона на "Камп Ноу" в първия мач за Суперкупата на Испания.

 

Нападателят на каталунците отбеляза изравнителния гол за 1:1 в 57-ата минута, а на повторенията след това останаха съмнения, че Педро се е намирал в положение на засада.

 

"Първият гол на Барселона беше голяма грешка на страничния съдия", заяви Моуриньо на пресконференцията след мача.

 

Португалският специалист добави, че е останал доволен от играта на отбора си, като специално отличи представянето на Хосе Кайехон.

 

"Не харесах това, което направихме през първото полувреме, но след почивката играхме добре и показахме, че не сме отбор, който е дошъл на "Камп Ноу" да се защитава.

 

Кайехон игра добре. Той се включи чудесно и подготви почвата за влизането на Ди Мария. Това беше важен мач и аз съм доволен от неговата работа", коментира Моуриньо.

 

Срещата реванш между Реал Мадрид и Барселона е следващата сряда (29 август) на "Сантяго Бернабеу", но преди това и на двата отбора предстоят мачове в Примера Дивисион през уикенда. "Белия балет" среща Хетафе, докато каталунците гостуват на Осасуна.