Празненствата в Париж се превърнаха във фиаско (ВИДЕО И СНИМКИ)

галерия:

снимка: БТА

Близо 30 души пострадаха сериозно в Париж по време на безредиците след празненствата на шампионската титла на Пари Сен Жермен. Сред пострадалите има и трима полицаи.

 

До момента са задържани близо 21 души, които са участвайли дейно в мелетата по време на празненствата.

 

За охрана на събитието са извикани близо 800 полицаи, като феновете които се отишли на площад „Трокадеро" са били близо 10-15 хиляди души.

 

Прези уикенда ПСЖ стана шампион на Франция за трети път в своята история, като последният път парижани триумфирага с титлата преди 19 години.

 

Футболистите и целия щаб на ПСЖ излезе с около час закъснение на площада. Феновете обаче през това време започнаха да буйстват и провокират полицията. Също така някои фенове си спретнаха и мелета помежду си.

 

Футболистите начело с Дейвид Бекъм се качиха на специалната сцена, облечени в тъмни костюми. Тиаго Силва и Мохамед Сако държаха купата вдигната на д главите им. Някои фенове обаче се покачиха към сцената, други запалиха факли и треньора Карло Анчелоти дори не успя да каже своята реч.

 

Малко след това официалните лица прибраха набързо футболистите на ПСЖ и това изглежда озвери още повече феновете, които започнаха да хвърлят камъни и към полицията, която се опитваше да ги разпръсне. След това започна едно гонене по улиците около площада между полицаи и фенове, както и замеряне с факли и камъни.

 

След тържеството на площада, трябваше целия отбор на ПСЖ да се качи на лодка по река Сена и да премине през Париж. Инцидентите са продължили и по известната улица "Шанз-Елизе"