Новата звезда на Италия - Симоне Дзадза

снимка: Guliver/Getty Images

Младият италиански нападател Симоне Дзадза направи истински фурор с националната фланелка.

Той отбеляза гол в първия си двубой от квалификациите срещу тима на Норвегия, като само преди четири дена записа и своя дебют за "адзурите" в контролата срещу Холандия.

"Дзадза може да играе еднакво добре с левия и десния крак и може да атакува от двете страни на атаката. Ако не вярвате питайте норвежците," хвалят се в Италия.

Кой е Симоне Дзадза и откъде изгря неговата звезда.

Дзадза е роден на 25 юни 1991 година в Поличоро. Само до преди няколко седмици никой не беше чувал за него, а сега вече е национален герой.

Той започва да тренира на шест години в Stella Azzurra Bernalda. Освен с футбол младокът се занимава с бойни изкуства и таекуондо. Дзадза е имал дълга коса поне преди да се присъедини към отбора на Атланата - неговият първи голям клуб.

Едва на 14 години той вече е в юношеската формация на тима от Бергамо, която е една от най-силните в Италия. Той печели наградата за най-добър играч на Torneo Beppe Viola. След това през март 2009-та година получава шанс от Луиджи дел Нери и дебютира с мъжкия отбор в Серия А срещу Киеро. След около година той напуска Бергамо и отива в Генуа в отбора на Сампдория. Той обаче не остава в отбора защото следват периоди под наем в Юве Стабия, Виареджо и Асколи.

Добрите изяви на младока правят впечатление и грандът Ювентус купува 50% от неговите права. Останалите 50% са закупени от Сасуоло, като играчът заиграва в дебютанта в Серия А.

Това лято обаче Сасуоло откупи пълните права за 7,5 милиона евро от Ювентус. "Бианконерите" си запазиха правото да откупят нападателя за 14 милиона евро догодина или 18 милиона след две години.

Първият сезон в Сасуоло той отбеляза 10 гола в 34 мача. Новият сезон 2014/2015 стартира отлично за младока Дзадза.

Той отбеляза страхотен гол срещу Каляри на старта на Серия А и след това получи повиквателна като се отблагодари с много важен гол на Антонио Конте.